Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo pozvalo bivšeg poslanika Emruša Đemajljija

Specijalno tužilaštvo pozvalo je u Hag na saslušanje bivšeg poslanika u kosovskoj skupštini Emruša Đemajljija.
Specijalno tužilaštvo pozvalo bivšeg poslanika Emruša Đemajljija
Zgrada Specijalnog suda u Hagu (Foto RSE)

Kako je Džemajlji sam potvrdio, pismeni poziv je dobio juče i biće ispitan u svojstvu svedoka.

„Šta ja mislim o Specijalizovanim većima i načinu na koji su osnovana javno sam rekao…Sada mogu da kažem samo ovo: oni poslanici/ce Republike moje države koji su glasali za Specijalni sud, namerno protiv OVK, imaće crne mrlje generacijama!“, poručio je, prenose kosovski mediji.

Emruš Đemajlji, sada član Samoopredeljenja, bio je poslanik u kosovskoj skupštini u vreme kada je proglašena nezavisnost Kosova. Bio je i generalni sekretar LPK u periodu od 1987-1998, prenosi prištinska Koha.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. Prema navodima kosovskih medija, samo 250 bivših pripadnika „OVK“ je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja ove godine.Ostale vesti

Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor
Odlukom Specijalnog suda u Prištini Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, kojima se na teret stavlja umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, produžen je pritvor za još dva meseca.
  • 26.02.2020
Preminuo slikar Zoran Furunović
Jedan od najpoznatijih savremenih srpskih i kosovsko-metohijskih slikara Zoran Furunović, preminuo je u 67. godini u Beogradu.
  • 24.02.2020
Fizički napad u severnom delu Mitrovice
Kosovska policija saopštila je danas da je jedno lice povređeno u severnom delu Mitrovice kada su ga u subotu ujutro napale nepoznate osobe.
  • 23.02.2020
Preminuo Zoran Modli, čuveni radijski novinar
Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).
  • 23.02.2020
Pljačka u Banjskoj kod Zvečana, kradljivci odneli više od 2.000 evra
Iz porodičnog doma Srbina u selu Banjska nadomak Zvečana nestalo je više od dve hiljade evra u novcu i zlatni nakit čija je vrednost oko 200 evra, potvrdio je za Kosovo Onlajn portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović.
  • 22.02.2020
KM:Saslušan napadač na srpskog mladića
Pripadnici Kosovske policije otkrili su danas maloletnog Albanca E.M. (2003), koji je prošle godine na glavnom ibarskom mostu u Severnoj Mitrovici, nožem napao maloletnog Srbina D.B. i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede.
  • 21.02.2020