Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo pokreće istragu o fotografiji koju je pokazala Brovina

Kosovsko Specijalno tužilaštvo otvara istragu o fotografiji koju je danas u Skupštini Kosova pokazala poslanica DPK Fljora Brovina.
Specijalno tužilaštvo pokreće istragu o fotografiji koju je pokazala Brovina
Fljora Brovina (Foto RSE)

Specijalno tužilaštvo je saopštilo da je poslanica Brovina pokazala fotografiju na kojoj je, prema njenim rečima, zabeleženo silovanje 35-godišnje žene.

Po tvrdnji Brovine, ženu siluje grupa srpskih vojnika tokom rata na Kosovu, navodi Specijalno tužilaštvo.

Zbog te fotografije će se pokrenuti istraga.

Brovina će morati, kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, da pruži informaciji o žrtvi za koju navodi da je živa, kao i da da informacije o samoj fotografiji i dokazima, za koje tvrdi da ima o ovom slučaju.

U međuvremenu se oglasila i Mreža žena Kosova koja navodi da je objavljivanje fotografije silovanja krešenje dostojanstva žrtava seksualnog nasilja tokom rata na Kosovu.

U Mreži žena Kosova su zabrinuti zbog objavljivanja fotografije od strane Brovine, navodeći da je poslanica prekšila član 23. Ustava Kosova, kojim je propisano da je ljudsko dostojanstvo neprikosnoveno i da predstavlja osnov ljudskih prava i sloboda.Ostale vesti

Apelacioni sud odbacio žalbe u slučaju Ivanovića
Apelacioni sud odbacio je žalbe na odbacivanje optužnice protiv dokaza u slučaju ubistva Olivera Ivanovića. U žalbenoj najavi se navodi da su žalbe advokata odbijene kao neosnovane.
  • 11.05.2021
Kamenovana crkva u Vitini

Kancelarija za KiM u saopštenju dostavljenom medijima navodi da su "sinoć nepoznati počinioci kamenovali crkvu Svete Petke u Kosovskoj Vitini".

  • 10.05.2021
Preko 790 novčanih kazni zbog nepoštovanja anti-kovid mera
Zbog nepoštovanja mera za sprečavanje širenja koronavirusa, Kosovska Policija nastavila je sa kažnjavanjem fizičkih i pravnih lica.
  • 10.05.2021
Zubin Potok: Policiji prijavljena pucnjava, nema povređenih
Članovi "Kosovskog planinskog društva" prijavili su policiji da su danas, tokom planinarenja na području opštine Zubin Potok, začuli pucnje iz vatrenog oružja.
  • 09.05.2021
Kosovska Vlada prati tok iskopavanja u Kiževaku kod Raške
Vlada Kosova saopštila je da pomno prate nastavak iskopavanja navodne masovne grobnice u Kiževaku kod Raške.
  • 09.05.2021
Miroslav Lukić iz Velike Hoče: Uplašen sam, ali mora da se živi
Miroslav Lukić iz Velike Hoče napadnut je u sredu od strane trojice Albanaca nakon što je više puta policiji prijavljivao čobane koji svoju stoku vode na ispašu na srpska imanja u okolini Velike Hoče.
  • 07.05.2021