Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv tri lica

Specijalno tužilaštvo Kosova je podiglo optužnicu u Osnovnom sudu u Prištini – Posebno odeljenje, protiv okrivljenih sa inicijalima P.L, N.Š. i E.B.
 • 04.02.2022
 • 18:09 h > 19:08
 • Hronika
 • izvor: Kosova Press, Kim, Danas, Koha
 • komentara:
 • pregleda: 768
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv tri lica
Specijalno tužilaštvo Kosova (Foto KosovaPress)

Iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da je "optužnica protiv navedenih okrivljenih podignuta zbog sumnje da su saokrivljeni počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422. stav 1. u vezi sa članom 31. Krivičnog zakonika Republike Kosovo".

Kako je objavio portal Koha.net, optužnica je podignuta zbog dodatnih 53 miliona evra koje je Ministarstvo za infrastrukturu, na čelu sa bivšim ministrom Palom Ljekajem, pre nekoliko godina izdvojilo za „Behtel i Enku“, za izgradnju autoputa „Arben Džaferi“ koji povezuje Kosovo sa Makedonijom.

Pored bivšeg ministra, aktuelnog poslanika Alijanse za budućnost Kosova Palja Ljekaja, optuženi su i bivši visoki zvaničnik u Ministarstvu infrastrukture Nebih Šatri, i šef kabineta bivšeg ministra Ljekaja Eset Beriša.

Koha.net je pre dva dana javila da ukoliko tužilaštvo ne bude u roku od nekoliko dana podiglo optužnicu o ovom slučaju isti će zastareti i istraga biti obustavljena.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
 • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
 • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
 • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
 • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
 • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
 • 24.06.2022