Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 33 lica

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu pred osnovnim sudom u Prištini protiv 33 lica za krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, „primanje mita“, „krijumčarenje robe“, “neovlašćeno posedovanje oružja”.
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 33 lica
Specijalno tužilaštvo (Foto Kim)

U saopštenju Specijalnog tužilaštva se navodi da su optuženice podigunet protiv osoba sa sledećim inicijalima: Z.S., B.N., A.H., A.M., M.M., O.K. ,R.M., D.S., D.K., J.S., Z.B., B.M., B.M., A.P., Z.R., K.S., R.K., V.T., V.T., B.T., L.V., B.M., B.L., N.G., I.J., J.M., M.J., N.B., N.J., S.I., K.J., A.I., B.U., B.M. i F.I.

Takođe, napominje se da su "optuženi Z.S., B.N., M.M., A.M. i A.H. od 2017. do maja 2019. godine neprekidno, u saradnji sa okrivljenim D.V., koji je u bekstvu, u svojstvu službenih lica, nisu izvršavali svoje službene dužnosti".Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020