Vesti
Hronika

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 33 lica

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je optužnicu pred osnovnim sudom u Prištini protiv 33 lica za krivično delo „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, „primanje mita“, „krijumčarenje robe“, “neovlašćeno posedovanje oružja”.
Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv 33 lica
Specijalno tužilaštvo (Foto Kim)

U saopštenju Specijalnog tužilaštva se navodi da su optuženice podigunet protiv osoba sa sledećim inicijalima: Z.S., B.N., A.H., A.M., M.M., O.K. ,R.M., D.S., D.K., J.S., Z.B., B.M., B.M., A.P., Z.R., K.S., R.K., V.T., V.T., B.T., L.V., B.M., B.L., N.G., I.J., J.M., M.J., N.B., N.J., S.I., K.J., A.I., B.U., B.M. i F.I.

Takođe, napominje se da su "optuženi Z.S., B.N., M.M., A.M. i A.H. od 2017. do maja 2019. godine neprekidno, u saradnji sa okrivljenim D.V., koji je u bekstvu, u svojstvu službenih lica, nisu izvršavali svoje službene dužnosti".Ostale vesti

Šarčeviću zabranjen ulazak na Kosovo
Ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladenu Šarčeviću vlasti u Prištini su zabranile ulazak na Kosovo, javljaju Novosti.
  • 30.09.2020
U Plemetini napadnuto srpsko dete
U Plemetini, kod Obilića, danas oko 13 časova nepoznate osobe napale su osmogodišnjeg M. V. kada se vraćao iz škole, potvrdila je za RTV Kim dečakova majka Bojana Vuksanović. Porodica sumnja na pokušaj otmice.
  • 29.09.2020
Osuđeni kosovski poslanik Etem Arifi predao se policiji
Poslanik u kosovskoj skupštini Etem Arifi predao se policiji i prebačen je u pritvorski centar u Prištini na izdržavanje kazne zatvora od 15 meseci, na koju je osuđen zbog finansijskih prevara sa subvencijama.
  • 29.09.2020
Pokušaj pljačke u Babinom Mostu

Nepoznati počinioci upali su u toku jučerašnjeg dana u porodičnu kuću Bobana Dančetovića u Babinom Mostu i tom prilikom napravili premetačinu.

  • 29.09.2020
Preminuo Dragiša Murganić, sekretar Crvenog krsta KiM
Dragiša Murganić, dugogodišnji sekretar Crvenog krsta Кosova i Metohije, preminuo je juče posle duže bolesti, objavile su Novosti.
  • 29.09.2020
Udes u Lapljem Selu, nema povređenih
Jutros oko 7:30 došlo je do saobraćajnog udesa u Lapljem Selu, nedaleko od škole "Miladin Mitić". U incidentu niko nije povređen.
  • 29.09.2020