Vesti
Hronika

Specijalni sud od danas pravno operativan

Nakon usvajanja Pravilnika o postupku i dokazima, koji je kompletiran prošle nedelje, Specijalni sud za ratne zločine od danas je spreman za rad.
Specijalni sud od danas pravno operativan
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Prištinski mediji prenose, pozivajuće se na potvrde iz sedišta Specijalnog suda u Hagu, da se sada očekuje podizanje prvih optužnica specijalnog tužioca.

"Stupanjem na snagu Uredbe prošle nedelje, nema više pravnih prepreka za podizanje optužnica...", navodi se u odgovoru Specijalnog suda prištinskom portalu Indeksonlajn.

Donošenje Pravilnika o postupku i dokazima je poslednji pravni korak za Sud da postane potpuno operativan i počne sa radom.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023