Vesti
Hronika

Specijalizovano tužilaštvo: Sprovođenje operacija u Prištini

U toku je sprovođenje operacija Specijalizovanog tužilaštva u Prištini, saopšteno je jutros za RTV Kim je iz ovog tužilaštva. Istovremeno je RTS preneo da su brojni pripadnici Euleks policije opkolili kuću nekadašnjeg portparola Oslobodilačke vojske Kosova Jakupa Krasnićija.
Specijalizovano tužilaštvo: Sprovođenje operacija u Prištini
Priština (Foto arhiva Kim)

Specijalizovano tužilaštvo saopštilo je jutros u 8:30 časova da je u toku sprovođenje operacija u Prištini, te da će se više detalja znati uskoro.

Operacije Specijalizovanog tužilaštva odvijaju se uz podršku Policije Kosova i Evropske misije za vladavinu prava na Kosovu (EULEKS), navedeno je u saopštenju.

Advokat: Potvrđena optužnica

Valjon Hasani, advokat Jakupa Krasnićija,  izjavio je da je potvrđena optužnica Specijalnog suda protiv Jakupa Krasnićija. 

"Sve što mogu da potvrdim je da postoji racija... Optužnica je potvrđena, sada Krasnići mora da bude prebačen u Hag, verovatno danas", izjavio je Hasani prištinskim medijima, preneo je RTS.Ostale vesti

Susret Rade Trajković i Milana Radoičića na sudu
U Palati pravde u Beogradu nastavljeno je suđenje po tužbi Milana Radoičića protiv Rade Trajković.
  • 04.12.2020
Odložen pripremni pretres u slučaju Olivera Ivanovića
Zbog nejasnoća oko toga ko je advokat Radeta Basare koji je osumnjičen za ubistvo Olivera Ivanovića, Tom Gaši ili Faruk Korenica, odložen je pripremni pretres za 11. decembar u 13 časova.
  • 04.12.2020
Gračanica: Pretnja ubistvom zbog novčanog duga
Kosovska policije saopštila je da je u Gračanici prijavljen slučaj pretnje ubistvom zbog „nesporazuma u vezi sa novčanim dugom“.
  • 03.12.2020
Krivična prijava protiv gradonačenika Gračanice
Zamenik predsednika Skupštine opštine Gračanica, Granit Gaši, podneo je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika ove lokalne samouprave Srđana Popovića.
  • 01.12.2020
KP: U okolini Vrbnice zaplenjeno blizu 30 kg marihuane
Kosovska policija zaplenila je oko 30 kg marihuane u blizini mesta Vrbnica, u opštini Prizren.
  • 30.11.2020
Preminuo novinar Borivoje Ugrinović
Borivoje Bora Ugrinović novinar, književnik i televizijski stvaralac koji je ostavio traga u TV redakcijama u Prizrenu, Prištini, Beogradu, Nišu, Prokuplju i Gnjilanu preminuo je juče u Nišu. "Tokom ratnih godina 1998-1999. bio je izveštač sa Kosova i Metohije i juga centralne Srbije", podseća UNS.
  • 30.11.2020