Vesti
Hronika

Specijalci u Gračanici "podržavali inspekciju u nadgledanju sprovođenja antikovid mera"

Kosovska policija oglasila se kasno popodne povodom sinoćnje akcije u opštini Gračanica.
Specijalci u Gračanici
Sa nadzornih kamera opštine (Foto Kancelarija za KiM)

Kako su naveli putem saoštenja, sprovođenjem akcije u zgradi Opštine Gračanica, pomagali su inspektorima Agencije za hranu i veterinu koji, kako kažu, nadgledaju sprovođenje mera protiv pandemije kovid-19.

"U cilju pravilnog informisanja javnosti i medija oko akcije u Opštini Gračanica, obaveštavamo vas da je na toj lokaciji policija, po službenoj dužnosti, pomagala inspektorima u obavljanju njihovih dužnosti koje podrazumevaju praćenje sprovođenja mera protiv pandemije kovid-19", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da Policija raguje tamo gde, kako navode, postoje informacije o nepoštovanju mera protiv pandemije.

 

 Ostale vesti

Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022
Požar u stambenoj zgradi u Lapljem Selu
U jednoj od stambenih zgrada u Lapljem Selu izbio je požar. Kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, vatrogasci pokušavaju da ugase vatru koja je zahvatila dva stana i krov ove zgrade. Pričinjena je velika materijalna šteta.
  • 20.01.2022
Nesreća u Bugarskoj, povređeno 29 putnika sa Kosova
U saobraćajnoj nezgodi u Bugarskoj povređeno je 29 putnika sa Kosova, od kojih je šestoro dece, kada se autobus u kome su bili sudario sa kamionom u gradu Ćustendil.
  • 18.01.2022