Vesti
Hronika

Specijalci ROSU uhapsili radnike ”Nacionalnog parka Šar planina“

Jutros u 10: 00 sati  pripadnici Odeljena za privredni kriminal, uz podršku specijalaca iz jedinica ROSU upali su u javno preduzeće  "Nacionalni park Šar planina" u Štrpcu i priveli radnike koji su bili na svom radnom mestu.
Specijalci ROSU uhapsili radnike  ”Nacionalnog parka Šar planina“
Štrpce (Foto TV Herc)

Kako javlja TV Herc, zaplenjena je sva dokumentacija a uhapšeno je desetak radnika koji su bili na poslu.

Uhašeni radnici nalaze se u pritvoru u Uroševcu.

Portparol policije Kosova za region Uroševca, Daut Hodža, rekao je u izjavi medijima da je današnje hapšenje sprovedeno zbog sumnji da su radnici, kako je rekao, zloupotrebili ekonomska ovlašćenja i učestvovali u uništavanju šuma.

Nakon ispitivanja, dalju odluku će doneti tužilac, kazao je Hodža

Šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić je povodom hapšenja u Štrpcu održao vanrednu konferenciju za novinare u Briselu.

On je ocenio da je reč o gaženju Briselskog sporzuma i provokaciji uperenoj protiv cele Srbije.

Đurić je novinarima u Briselu rekao da je uhapšeno 15 radnika, zajedno sa direktorkom Nacionalnog parka Šara.

.Ostale vesti

“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020
Stradao američki vojnik na Kosovu
Američki Sekretarijat za odbranu saopštio je u ponedeljak da je dvadesetogodišnji pripadnik američke vojske, koji je služio u mirovnoj misiji na Kosovu, izgubio život.
  • 07.07.2020