Vesti
Hronika

SPD ponovo pita – Šta je sa ubicama Olivera Ivanovića?

Navršava se devetnaest meseci od ubistva predsednika građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Njegovi saradnici ponovo pitaju - „kada će će se ubica naći i izvesti pred lice pravde?“.
SPD ponovo pita – Šta je sa ubicama Olivera Ivanovića?
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Iz SDP-a podsećaju da je jedino dešavanje oko istrage bilo ponovno saslušanje Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović. Time organi, kako ističu, pokušavaju u javnosti da stvore utisak da nešto rade.

„Saslušavaju saradnicu pokojnog Olivera Ivanovića u svojstvu osumnjičene, pokušaju da je optuže za kamere koje navodno nisu radile od 04.01. do 16.01. 2018 god i proradile deset minuta po ubistvu. Pozivaju se na balističke izveštaje stranih zemalja koje nisu hteli ni njoj a ni njenom advokatu da dostave na uvid, ni na samom saslušanju a ni posle toga. A mi ih pitamo: šta je sa ostalim snimcima uzetih sa drugih kamera?“, stoji u saopštenju.

Ponovono ispitivanje Arsovićeve, po njihovom mišljenju, ukazuje na to kako na Kosovu funkcioniše pravosudni sistem gde, kako ističu, svaki Srbin može biti osumnjičen, osuđen bez ikakvih dokaza.

„Ovakvim postupcima istražni organi u Prištini samo potvrđuju da istražne radnje nisu urađene od samog početka profesionalno i da su rađene ad hok. To ih ne oslobađa odgovornosti i mi od njih očekujemo pronalaženje i procesuiranje ubice“, navodi se u poruci SDP-a.

SPD podseća da i dalje u Kosovskoj Mitrovici nijedan trg, niti ulica nisu dobili ime po Oliveru Ivanoviću i pored čvrstih obećanja i lokalnih i vlasti u BeograduOstale vesti

Godišnjica zločina u Goraždevcu
Parastosom u crkvi Presvete Bogorodice i obilaskom grobova ubijenih dečaka obeležena je još jedna godišnjica zločina nad srpskom decom u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Milisav Dakić: Zločin van zločina
"Voleo bih da podsetim sve koji znaju za ovo da je bilo 97-8 dece, a da je ispaljeno 87 metaka u decu. To je zločin van zločina, to može samo bolesni um da uradi", rekao je u Goraždevcu Milisav Dakić, otac ubijenog Panta.
  • 13.08.2020
Navršava se 17 godina od ubistva srpske dece na Bistrici
Danas će u Goraždevcu biti obeležena 17. godišnjica od ubistva Ivana Jovovića i Panta Dakića i ranjavanja još četvoro dece na reci Bistrici u Goraždevcu.
  • 13.08.2020
Sutra se navršava 17 godina od ubistva dece na Bistrici
U Goraždevcu će sutra biti obežena sedamnaesta godišnjica napada u kome su na obali reke Bistrice na kupanju ubijena dva srpska dečaka, a ranjeno još četvoro dece.
  • 12.08.2020
Namerna dramatizacija rutinske akcije?
Žustra reakcija kosovskih političara povodom ulaska srpskih vojnika na kosovsku teritoriju ima negativan odjek na nastavak dijaloga, smatra Beljuj Bećaj. Sa druge strane, Dušan Janjić navodi da je Priština bila obaveštena o saradnji KFOR-a i vojske Srbije.
  • 10.08.2020
Izdat nalog za hapšenje poslanika Etema Arifija

Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje poslanika, Etema Arifija.

  • 04.08.2020