SPD ponovo pita – Šta je sa ubicama Olivera Ivanovića?

Navršava se devetnaest meseci od ubistva predsednika građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Njegovi saradnici ponovo pitaju - „kada će će se ubica naći i izvesti pred lice pravde?“.

Podeli ovaj članak sa:
  • Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Iz SDP-a podsećaju da je jedino dešavanje oko istrage bilo ponovno saslušanje Ivanovićeve sekretarice Silvane Arsović. Time organi, kako ističu, pokušavaju u javnosti da stvore utisak da nešto rade.

„Saslušavaju saradnicu pokojnog Olivera Ivanovića u svojstvu osumnjičene, pokušaju da je optuže za kamere koje navodno nisu radile od 04.01. do 16.01. 2018 god i proradile deset minuta po ubistvu. Pozivaju se na balističke izveštaje stranih zemalja koje nisu hteli ni njoj a ni njenom advokatu da dostave na uvid, ni na samom saslušanju a ni posle toga. A mi ih pitamo: šta je sa ostalim snimcima uzetih sa drugih kamera?“, stoji u saopštenju.

Ponovono ispitivanje Arsovićeve, po njihovom mišljenju, ukazuje na to kako na Kosovu funkcioniše pravosudni sistem gde, kako ističu, svaki Srbin može biti osumnjičen, osuđen bez ikakvih dokaza.

„Ovakvim postupcima istražni organi u Prištini samo potvrđuju da istražne radnje nisu urađene od samog početka profesionalno i da su rađene ad hok. To ih ne oslobađa odgovornosti i mi od njih očekujemo pronalaženje i procesuiranje ubice“, navodi se u poruci SDP-a.

SPD podseća da i dalje u Kosovskoj Mitrovici nijedan trg, niti ulica nisu dobili ime po Oliveru Ivanoviću i pored čvrstih obećanja i lokalnih i vlasti u Beogradu

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane