Spasojeviću i Rošiću produžen pritvor, stupili u štrajk glađu

Dvojici Srba osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića produžen je pritvor za još dva meseca. Branilac Nedeljka Spasojevića, advokat Negovan Šaranović, kaže da će uputiti žalbu u roku od 24 sata.

Podeli ovaj članak sa:
  • Mesto na kom je ubijen Ivanović (Foto Kim)

„Dobili smo rešenje kojim je produžen pritvor Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću do 23. juna 2019. godine. U roku od 24 sata ja ću uložiti žalbu apelacionom sudu“, kazao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim advokat Negovan Šaranović.

On ističe da je pritvor produžen iz istih razoga iz kojih je i do sada bio produžavan. U pitanju su, kako kaže „opasnost od bekstva, težina krivičnog dela, opasnost da mogu uticati na svedoke i slično“.

Šaranović kaže da su Spasojević i Rošić stupili u štrajk glađu.

„Istovremeno, Nedeljko Spasojević i Marko Rošić su stupili u štrajk glađu od ponedeljka. Štrajk je u toku, a razlog za to je premeštanje iz centra za pritvor u Gnjilanu u centar za pritvor u Kosovskoj Mitrovici“, objašnjava Šaranović.

Šaranović kaže da dalji razvoj situacije zavisi od Tužilaštva.

„Tužilaštvo i dalje radi na prikupljanju dokaza, a kada će konačno podići optužnicu, to je neizvesno“, zaključio je on.

Rošić i Spasojević su u pritvoru od 23. novembra prošle godine, kada su iznenadnom akcijom specijalnih jedinica Kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici tokom ranih jutarnjih sati uhapšeni. Osumnjičeni su da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića. Tada je kao treći osumnjičeni uhapšen i Dragiša Marković. On je iz pritvora pušten 22. februara ove godine.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane