Vesti
Hronika

Sovrliću oslobađajuća presuda, Kasalović uslovno

Euleksovo sudsko Veće u severnoj Kosovskoj Mitrovici oslobodio je optužbe Slobodana Sovrlića iz Zubinog Potoka. Na kaznu zatvora od šest meseci uslovno na dve godine osuđen je Radomir Kasalović.
Sovrliću oslobađajuća presuda, Kasalović uslovno
Zubin Potok (Foto Kim arhiva)

Sovrlić se teretio za više krivičnih dela, među kojima i teško ubistvo u pokušaju pripadnika specijalnih jedinica Rosu Envera Zumberija.

Za slučaj Kasalovića sud je prihvatio izajavu jedinog svedoka, Fatmira Uke pripadnika Kosovske policije koji je navodno identifikovao optuženog na licu mesta.

Kasalović je imao alibi ali je i pored toga osuđen.

Prema rečima Sovrlićevog advokata Dobrice Lazića, postupak protiv njegovog klijenta vođen je nezakonito i on je oslobođen optužbe zbog nedostatka dokaza.

"U predmetu od samog početka nije bilo ni jednog dokaza , tužilac je bio uporan i ostao je do kraja pri optužnici ali je na pretresu, saslušanjem svedoka, posebno svedoka čiji identitet nismo znali, utvrđeno da su sve optužbe lažne", rekao je Lazić .

Sovrlić i Kasalović su optuženi da su odgovorni za ubistvo Rosu policajca Envera Zumberija 27. jula 2011.godine na putu od administrativnog prelaza Brnjak ka južnoj Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021
Gračanica: Uhapšen zbog krađe

Jedno lice, čiji podaci nisu objavljeni, uhapšeno je tokom jučerašnjeg dana zbog krađe.

  • 12.04.2021