Vesti
Hronika

Sovrliću jednomesečni pritvor

Slobodanu Sovrliću određen jednomesečni pritvor u okviru istrage o njegovoj umešanosti u napad na službena vozila Euleksa 2012. godine u Zubinom Potoku.
Sovrliću jednomesečni pritvor
Zubin Potok (Foto arhiva KIM)

Međunarodni pretpretresni sudija u Osnovnom sudu u Mitrovici odredio je danas jednomesečni pritvor za Slobodana Sovrlića.

Sovrlić je uhapšen 15. maja u akciji Kosovske policije u Zubinom Potoku. Euleks saopštava da je zadovoljan ovom akcijom policije.

Osumnjičeni Sovrlić je pod istragom da je počinio više krivičnih dela, uključujući ugrožavanje osoblja UN, ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, učestvovanje u masi koja vrši krivično delo, napad na službenike i imovinu Euleksa i bekstvo lica lišenog slobode, navodi se u saopštenju.

Advokat Sovrlića Dejan A. Vasić negoduje zbog odluke međunarodnog sudije: „Ovo je teška odluka sudije, sobzirom na to da je njegova supruga pred porođajem kao i činjenicu da on nije pobegao kada ga je okupljeni narod oslobodio iz policijskog proitvora“.Ostale vesti

Srbin sa severa u zatvoru u Beogradu, okrivljen da je pozivao na iseljavanje sa Kosova
Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je juče Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv D.T. (31) zbog, kako se navodi, opravdane sumnje da je „pozivao građane iz Zubinog Potoka da napuste teritoriju Kosova ukoliko ne žele da budu u kosovskim institucijama“.
  • 07.06.2023
Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem poruka
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023