Vesti
Hronika

Smena u Prištini, savetnik otpušten zbog heroina

Enis Ćerka imenovan je za savetnika kosovskog ministra pravde i ekspresno otpušten, pošto je bio osumnjičen da je umešan u šverc 113 kilograma droge u decembru 2018. godine, javljaju kosovski mediji.
Smena u Prištini, savetnik otpušten zbog heroina
Skupština Kosova (Foto Kim)

Kabinet ministra pravde Seljima Seljimija prihvatio je da je "Enis Ćerka imenovan za spoljnog savetnika ministarstva pravde" i da je "odluka potpisana i otišla u administraciju kao i svaka druga", penosi Koha ditore.

Iz ministarstva pravde naveli su da je Ćerka imenovani spoljni savetnik nakon što je protiv njega obustavljena istraga.

Ćerka je postao poznat javnosti kada je uhapšen na makedonskoj granici, jer je u vozilu kojim je upravljao bilo 113 kilograma heroina. Mediji su tada izvestili da je radio kao vozač u kosovskom birou osiguranja, na čelu sa Ganijem Tačijem, bratom kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Ipak, otpušten je pošto su kosovski mediji objavili da je bio osumnjičen za šverc heroina.

Sud je Ćerki odredio mesec dana pritvora, ali su on i još dvojica osumnjičenih - njegov brat Selim Ćerka i Gent Seljaci, pušteni iz pritvora nedelju dana kasnije, sa nalogom da se javljaju policijskoj stanici.

Enis i Seljim Ćerka i Gent Seljaci nisu obuhvaćeni optužnicom protiv grupe uhapšenih, uhvaćenih sa 113 kilograma droge.

O ovom slučaju pokrenut je sudski postupak u Osnovnom sudu u Prištini, i to protiv osumnjičenih Džemailja Šalje, Sadika Šalje, Iskendera Salle, Aljbana Gašija i Ljabinota Zeneljaja.Ostale vesti

Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020
Odluka o optužnici protiv Tačija i Veseljija ne mora biti sutra saopštena
U subotu, 24. oktobra, navršava se šest meseci otkako je Specijalizovano tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija. Očekuje se odluka o tome da li će optužnica biti potvrđena ili će je sud odbaciti. Poznavaoci pravnih prilika na Kosovu tvrde da ne mora da znači da će ona sutra biti saopštena i da ju je "nezahvalno prognozirati".
  • 23.10.2020
KP: Uhapšen osumnjičeni zbog napada na M.Đ.
Ispred policijske stanice u Gračanici tokom jučerašnjeg dana izboden je muškarac M.Đ. (49). Iz policije navode da je osumnjičeni za napad uhapšen i da se nalazi u pritvoru.
  • 23.10.2020
RTV Gračanica: Ispred Policijske stanice ranjena jedna osoba
Ispred policijske stanice u Gračanici u kasnim popodnevnim časovima izboden je muškarac M.Đ. star 49 godina.
  • 22.10.2020
Napeto na otvaranju festivala
Otvaranje festivala "Mirdtia, dobar dan" protiče u napetoj atmosferi, kao i prethodnih godina, javlja N1.
  • 22.10.2020