Vesti
Hronika

Slučaj "Karačevo": Uhapšene još tri osobe

Policijski Inspektorat Kosova i Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu su u nastavak intenzivne istrage priveli tri osumnjičene osobe povezane sa slučajem "Karačevo". Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo "Krijumčarenje robe".
Slučaj
Ilustracija (Foto KosovaPress)

Trojica policajaca su nakon saslušanja u sedištu PIK-u u Ajvaliji, gde su bili pozvani u svojstvu osumnjičenih, prema nalogu Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, uhapšeni zbog navedenog krivičnog dela.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a u sklopu administrativnih postupaka su po preporuci PIK-a suspendovani.

Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji i koordinaciji sa Kosovskom policijom i Kosovskim policijskim Inspektoratom, preduzima sve potrebne istražne radnje, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021