Vesti
Hronika

Slučaj "Karačevo": Uhapšene još tri osobe

Policijski Inspektorat Kosova i Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu su u nastavak intenzivne istrage priveli tri osumnjičene osobe povezane sa slučajem "Karačevo". Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo "Krijumčarenje robe".
Slučaj
Ilustracija (Foto KosovaPress)

Trojica policajaca su nakon saslušanja u sedištu PIK-u u Ajvaliji, gde su bili pozvani u svojstvu osumnjičenih, prema nalogu Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, uhapšeni zbog navedenog krivičnog dela.

Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a u sklopu administrativnih postupaka su po preporuci PIK-a suspendovani.

Osnovno Tužilaštvo u Gnjilanu, u saradnji i koordinaciji sa Kosovskom policijom i Kosovskim policijskim Inspektoratom, preduzima sve potrebne istražne radnje, zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021