Vesti
Hronika

"Slučaj Dehari upućen Specijalnom tužilaštvu Kosova"

Glavni državni tužilac Aleksandar Ljumezi, odlučio je da se slučaj aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija, koji je preminuo u zatvoru, prenese iz Osnovnog tužilaštva u Prizrenu u Specijalno tužilaštvo Kosova, prenosi Zeri.
Ilustracija (Foto Gazeta Express)

Nakon analize medijskih izveštaja porodice preminulog Astrita Deharija i njihovih zakonskih predstavnika, specifičnost i hitnost tog slučaja, te s obzirom na efikasan razvoj krivičnog postupka i izbegavanje sumnje u mogućnost kršenja načela nepristrasnosti, Specijalno tužilaštvo Kosova se imenuje da bi se dalje postupilo po tom krivičnom predmetu.

Tom odlukom, nosilac slučaja biće vršilac dužnosti glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova i imaće podršku tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova.

U međuvremenu, nadzor tih tužilaca u postupanju i napretku radnji preduzetih u tom preliminarnom krivičnom predmetu vršiće tužioci Kancelarije glavnog državnog tužioca.

Ljumezi uverava porodicu Dehari i javnost da će biti sprovedena nezavisna, profesionalna i verodostojna istraga tog slučaja.Ostale vesti

Tači: Moj advokat je odgovarao na pitanja i interesovanja tužilaštva
Kosovski predsednik Hašim Tači je po izlasku iz prostorija Haškog tribunala izjavio da je njegov advokat Amerikanac Pjer Ričard Prosper odgovarao na pitanja i interesovanja Specijalnog tužilaštva i da će se ispitivanje nastaviti sutra.
  • 13.07.2020
Tači pred istražiteljima u Hagu
Kosovski predsednik Hašim Tači stigao je u sud u Hagu gde će biti saslušan. Prištinski advokat Tom Gaši pretpostavlja da će biti saslušan u vezi sa optužnicom koja je podignuta ‪24. aprila‬, a koja je objavljena 24. juna.
  • 13.07.2020
Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020