"Slučaj Dehari upućen Specijalnom tužilaštvu Kosova"

Glavni državni tužilac Aleksandar Ljumezi, odlučio je da se slučaj aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija, koji je preminuo u zatvoru, prenese iz Osnovnog tužilaštva u Prizrenu u Specijalno tužilaštvo Kosova, prenosi Zeri.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Gazeta Express)

Nakon analize medijskih izveštaja porodice preminulog Astrita Deharija i njihovih zakonskih predstavnika, specifičnost i hitnost tog slučaja, te s obzirom na efikasan razvoj krivičnog postupka i izbegavanje sumnje u mogućnost kršenja načela nepristrasnosti, Specijalno tužilaštvo Kosova se imenuje da bi se dalje postupilo po tom krivičnom predmetu.

Tom odlukom, nosilac slučaja biće vršilac dužnosti glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova i imaće podršku tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova.

U međuvremenu, nadzor tih tužilaca u postupanju i napretku radnji preduzetih u tom preliminarnom krivičnom predmetu vršiće tužioci Kancelarije glavnog državnog tužioca.

Ljumezi uverava porodicu Dehari i javnost da će biti sprovedena nezavisna, profesionalna i verodostojna istraga tog slučaja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane