Vesti
Hronika

Slobodan Petrović: Na Merdaru su me ispitivali pripadnici BIA

Poslanik u Skupštini Kosova i predsednik SLS-a Slobodan Petrović kazao je za RTV Kim da su ga danas na prelazu Merdare zadržali više od 4 sata, najpre pripadnici MUP-a Srbije a potom i pripadnici BIA i da su ga ispitivali iz nepoznatih razloga.
Slobodan Petrović: Na Merdaru su me ispitivali pripadnici BIA
Slobodan Petrović (Foto Kim arhiva)

Petrović je oko podneva sa Kosova krenuo put Beograda kod sestre na slavu ali je, kako kaže, zaustavljen na Merdaru. Tu su ga, kako ističe, najpre zaustavili pripadnici MUP-a Srbije i uveli ga u jednu prostoriju. U toj prostoriji je, kako kaže, najpre zadržan od strane policajaca koji su mu rekli da mora da sačeka dolazak pripadnika BIA.

Oni su, tvrdi Petrović, došli nakon sat i po vremena i onda su krenula dvočasovana ispitivanja.

"Pitali su me neke opšte poznate stvari i oko onoga što se piše po medijima. Ja sam njih pitao, što su me zadržali i da li sam uhapšen. Oni su rekli da nisam ali da moraju da obave razgovor sa mnom. Rekao sam im ako nemaju više šta da me pitaju, da me puste jer me čeka familija i da sam krenuo kod sestre u Beograd na slavu. Međutim, on je rekao da ne može da me pusti dok ne pozove nadležne u Beogradu", kazao je predsednik Samostalne liberalne stranke za RTV KIM.

Kako tvrdi Petrović, predstavnik BIA koji nije želeo da se predstavi mu je, nakon obavljenog telefonskog razgovora, kazao da mora da sačeka do 16 časova i da potom može da ide gde god hoće.

Petrović se međutim, nakon isteka tog vremenskog roka uputio ka Gračanici.

"Ja sam u šoku, ne znam zbog čega su me držali četiri sata, niti da li sam bio uhapšen, niti bilo šta drugo. Ovo mi se prvi put dešava".

Kaže da je o ovom događaju obavestio i predstavnike Vlade Kosova, Skupštine, ali i ambasade zapadnih zemalja i da očekuje njihovu reakciju.

 

 

 Ostale vesti

Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020
Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krivično delo prostitucije
U Prištini i Kosovu Polju uhapšene su četiri osobe osumnjičene za izvršenje krivičnih dela „omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju“, „obezbeđivanje prostorija za prostituciju“ i „saizvršilaštvo“, navodi se u saopštenju Kosovske policije.
  • 16.09.2020
Obijena crkva u Babinom Mostu
Crkva Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu sinoć je obijena, potvrdio je za RTV Kim sveštenik Aleksandar Našpalić.
  • 15.09.2020