Slobodan Petrović: Na Merdaru su me ispitivali pripadnici BIA

Poslanik u Skupštini Kosova i predsednik SLS-a Slobodan Petrović kazao je za RTV Kim da su ga danas na prelazu Merdare zadržali više od 4 sata, najpre pripadnici MUP-a Srbije a potom i pripadnici BIA i da su ga ispitivali iz nepoznatih razloga.

Podeli ovaj članak sa:
  • Slobodan Petrović (Foto Kim arhiva)

Petrović je oko podneva sa Kosova krenuo put Beograda kod sestre na slavu ali je, kako kaže, zaustavljen na Merdaru. Tu su ga, kako ističe, najpre zaustavili pripadnici MUP-a Srbije i uveli ga u jednu prostoriju. U toj prostoriji je, kako kaže, najpre zadržan od strane policajaca koji su mu rekli da mora da sačeka dolazak pripadnika BIA.

Oni su, tvrdi Petrović, došli nakon sat i po vremena i onda su krenula dvočasovana ispitivanja.

"Pitali su me neke opšte poznate stvari i oko onoga što se piše po medijima. Ja sam njih pitao, što su me zadržali i da li sam uhapšen. Oni su rekli da nisam ali da moraju da obave razgovor sa mnom. Rekao sam im ako nemaju više šta da me pitaju, da me puste jer me čeka familija i da sam krenuo kod sestre u Beograd na slavu. Međutim, on je rekao da ne može da me pusti dok ne pozove nadležne u Beogradu", kazao je predsednik Samostalne liberalne stranke za RTV KIM.

Kako tvrdi Petrović, predstavnik BIA koji nije želeo da se predstavi mu je, nakon obavljenog telefonskog razgovora, kazao da mora da sačeka do 16 časova i da potom može da ide gde god hoće.

Petrović se međutim, nakon isteka tog vremenskog roka uputio ka Gračanici.

"Ja sam u šoku, ne znam zbog čega su me držali četiri sata, niti da li sam bio uhapšen, niti bilo šta drugo. Ovo mi se prvi put dešava".

Kaže da je o ovom događaju obavestio i predstavnike Vlade Kosova, Skupštine, ali i ambasade zapadnih zemalja i da očekuje njihovu reakciju.

 

 

 

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane