Vesti
Hronika

Slavica Josifović: Mi ćemo opet ići

Da nas nisu uslikali možda ne bi ni prijavili, provokacija kao provokacija. Mi čemo opet ići, mi smo rodom odozdo, imali smo ovog puta i goste iz Beograda. Nakon toga smo bili u Prilužju kod predsednika opštine, rekla je za RTV Kim Slavica Josifović, jedna od putnica autobusa koji su danas u Peći zaustavila dva mladića albanske nacionalnosti radi postavljanja zastave Kosova na njegove brisače.
Slavica Josifović: Mi ćemo opet ići
Raseljeni iz Planjana u zavičaju (Foto Radio Goraždevac)

Slavica Josifović je rekla da je autobus sa članovima Udruženja žitelja Planjana (sela kod Prizrena) zaustavljan dva puta.

"Imali smo incident u saobraćaju, zaustavljanje, nismo mogli da prođemo. Dva-tri puta je prešao, stao, da bi na kraju izašao iz automobila i stavio tzv. kosovsku zastavu na brisač po sredini i uzeo da slika da se vide beogradska registracija i kosovska zastava i pretio je prstom", kazala je Josifovićeva.

Nakon nekoliko desetina metara, autobus je ponovo zaustavljen.

"Opet nam je pretio, da li je očekivao da ćemo mi odmah da izađemo, da sklonimo, šta je očekivao ne znam, jer mi smo se dogovorili sa vozačem da ne stajemo, da odemo do Pećke patrijaršije, pa da tek onda skinemo. Kada je on stao i drugi put nam pripretio, onda smo videli da naše putovanje može u drugom pravcu da ide, stali smo ispred policije da prijavimo taj incident. U policijskoj stanici u Peći dali smo izjave vozač i ja. Jedna policijska patrola nas je pratila do Pećke patrijaršije", dodala je ona.

Josifovićeva je navela da je pozvala Kancelariju za Kosovo i Metohiju da ih obavesti o incidentu, pošto su se oni pobrinuli za ovaj put meštana Planjana.

"Nikakve probleme, nikakve incidente nismo izazivali da bi tako reagovali ti momci. Hvala Bogu, sve je u redu. Jesu se malo neki putnici potresli, ali sada je sve dobro, najstariji putnik ima 86 godina, a najmlađi šest", zaključila je ona u izjavi za RTV Kim.

Podsetimo, Kancelarija za Kosovo i Metohiju je osudila ovaj čin i pozivala bezbednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi one koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.Ostale vesti

Seksualno uznemiravanje u Peći, policija uhapsila osumnjičenog

Kosovskoj policiji u Peći ovog utorka je prijavljen slučaj seksualnog uznemiravanja koji je sinoć postao glavna vest u prištinskim medijima, nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

  • 01.10.2022
Uhapšen osumnjičeni za seksualni napad
Kosovska policija identifikovala je i uhapsilo F.B. za koga se sumnja da je seksualno napastvovalo žrtvu 27. septembra ove godine, saopštilo je Osnovno tužilaštvo u Peći.
  • 30.09.2022
Neprijavljeni evri u čarapama
Carinici su na prelazima Horgoš i Preševo sprečili pokušaje krijumčarenja neprijavljenog novca i zaplenili oko 40.000 evra, a značajan deo novca bio je sakriven u muškim čarapama, saopštila je Uprava carina.
  • 30.09.2022
Petorici osumnjičenih za silovanje 11-godišnjakinje produžen pritvor na još dva meseca

Osnovni sud u Prištini usvojio je zahtev Osnovnog tužilaštva za nastavak primene pritvora petorici osumnjičenih E. R, Š (Sh) J, G. R, Dž (Xh) S i G. J, pod sumnjom da su silovali 11-godišnju devojčicu u Prištini.

  • 29.09.2022
Sahranjen novinar Časlav Milisavljević
Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.
  • 27.09.2022
Nova spomen-ploča i skulptura u čast braći Milić
Nova spomen-ploča posvećena braći Milić, otkrivena je danas u Kosovskoj Mitrovici. Trg braće Milić ujedno krasi i skulptura "Kosovski božur".
  • 27.09.2022