Vesti
Hronika

Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Osnovni sud u Prištini produžio je Slađanu Trajkoviću meru pritvora na još dva meseca, preneo je RTS-u njegov advokat Dejan Vasić, navodeći da je njegov branjenik i dalje u teškom zdravstvenom stanju i da mu nedostaje bolnička nega.
Slađanu Trajkoviću produžen pritvor za još dva meseca
Sa protesta u Kosovskoj Mitrovici (Foto Kim)

Slađan Trajković je uhapšen 16. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da je navodno učestvovao u ratnom zločinu 1999. godine.

Bio je aktivni pripadnik kosovske policije, koju je napustio mesec dana pre hapšenja zajedno sa ostalim srpskim policajcima na severu KiM.

Advokat Vasić je nekoliko puta zahtevao od pravosudnih organa u Prištini da Trajkoviću bude zamenjena mera, da umesto istražnog bude u kućnom pritvoru, kao i da mu se omogući lečenje u bolnici u Mitrovici, jer ima srčane tegobe.

Garancije da Trajković neće biti van domašaja pravosuđa, dala je, naveo je Vasić, i Vlada Srbije, koja se obavezala da, ukoliko se Slađan Trajković nađe na teritoriji Republike Srbije, na zahtev Euleksa biće izručen pravosudnim organima u Prištini.

Zbog odnosa vlasti u Prištini prema zdravstvenom stanju Slađana Trajkovića, ispred specijalnog tužilaštva protestovali su članovi njegove porodice. Protestovali su i u Mitrovici i u Kraljevu, ali bez efekta.

Trajković je od trenutka hapšenja smešten u zatvoru u Grdovcu kod Podujeva.Ostale vesti

KP: Uhapšen Srbin za paljenje automobila u Zubinom Potoku

Kosovska policija saopštila je da je uhapsila muškarac M.B. (36) srpske nacionalnosti za koga se sumnja da je zapalio automobile sa "RKS" tablicama u opštini Zubin Potok.

  • 01.04.2023
U Leposaviću zapaljena tri automobila
U Leposaviću su posle ponoći nepoznata lica zapalila tri automobila koja pripadaju građanima srpske nacionalnosti, saopštila je kosovska policija.
  • 01.04.2023
Bivši predsednik opštine Klokot oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja
Saša Mirković, bivši predsednik opštine Klokot, zajedno sa Zećirom Seljimijem, Nebahate Pirom i Strahinjom Stevićem, odlukom Vrhovnog suda Kosova, oslobođeni su optužbi za zloupotrebu službenog položaja.
  • 31.03.2023
„Najmanje 158 ubijenih i nestalih novinara 1991-1995. u bivšoj Jugoslaviji“
Na prostoru nekadašnje Jugoslavije ima 158 slučajeva ubijenih i nestalih novinara od od 1991. do 1995. godine, ali podaci novinarskih udruženja pokazuju da to nije konačan broj, rečeno je na Konferenciji Udruženja novinara Srbije (UNS) "Tri decenije posle: šta znamo, a šta otkrivamo o nekažnjenim ubistvima novinara 1991. do 1995. godine".
  • 31.03.2023
Učestale krađe: Ugrožena bezbednost građana, traži se smena komandira
Nakon nekoliko krađa koje su zabeležene tokom prošle i ove nedelje u Opštini Gračanica održana je sednica Odbora za bezbednost. Predsednica opštine Ljiljana Šubarić apelovala je na Policiju, Kfor, Karabinjere ali i Oebs da daju sve od sebe kako bi pljačke prestale a počinioci pronađeni. Zbog nerešenih brojnih slučajeva sa sednice je zatražena smena komandira Policijske stanice Bratislava Trajkovića.
  • 31.03.2023
Opljačkana porodica Milić u Plemetini
Petočlana porodica Milić iz Plemetine, kod Obilića pokradena je sinoć, a za sada nepoznati počinioci su prema rečima vlasnika Nikole odneli vredne alate.
  • 31.03.2023