Vesti
Hronika

SL o napadu kod Dobrotina: Nastavak pritiska na Srbe na centalnom Kosovu

"Etnički motivisan napad na srpskog mladića od strane napadača albanske nacionalnosti na putu Dobrotin - Donja Gušterica je nastavak pritiska na Srbe na centralnom Кosovu, sa krajnjim ciljem progona sa ovih prostora", saopštila je Srpska lista.

SL o napadu kod Dobrotina: Nastavak pritiska na Srbe na centalnom Kosovu
Predstavnici Srpske liste (Foto Tv Most)

"Ovaj ničim izazvan napad je direktna posledica dvogodišnje antisrpskog režima u Prištini, i sistemske pasivnosti kada je u pitanju nasilje nad Srbima na ovim prostorima", poručuju iz Srpske liste.

Iz ove političke partije zahtevaju od međunarodne zajednice da izvrši dodatni pritisak na kosovske institucije i preventivnim delovanjem spreče nove incidente, a odgovorne za ovaj napad pozivaju na odgovornost.

"Treba naglasiti da i ovaj etnički motivisan napad, kao i mnogi pre, kao po pravilu dolazi u predvorje pregovora u Briselu, kako bi se izvršio dodatni pritisak na Srbe na Кosovu i Metohiji, ali i pregovarački tim Beograda, pre svega predsednika Aleksandra Vučića", zaključuje se u saopštenju.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023