Vesti
Hronika

Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama

Sinoć su u Zubinom Potoku zapaljena dva privatna automobila kosovskih registarskih oznaka, potvrdila je Kosovska policija za KoSSev portal.
Sinoć u Zubinom Potoku zapaljena dva automobila sa RKS tablicama
Zapaljen automobil u Zubinom Potoku (Foto Zubin Potok Info)

Prema nezvaničnim informacijama koje je preneo Zubin Potok Info, do požara je došlo noćas oko 2.50 časova, u širem centru Zubinog Potoka.

Vatrogasna jedinica je ugasila požar.

Da su ovi automobili zapaljeni prvi je saopštio šef kabineta kosovske predsednice Bljerim Velja, navodeći da su vlasnici vozila srpske nacionalnosti.

„Srpske ilegalne strukture nastavljaju zastrašivanje lokalnih Srba u Zubinom Potoku“, poručio je Velja na Tviteru.

Ujedno, tvrdi da su automobili „izgleda“ zapaljeni samo zato što su na njima RKS registarske oznake.

Paljevine automobila na severu Kosova neretko su se mogle naći u policijskim izveštajima u prethodnim godinama.

Tokom 2022. zapaljeno je najmanje 15 vozila, a poslednja 29. decembra, tokom tenzija na severu, kada su uoči uklanjanja barikada izgorela dva kamiona koja su bila postavljena na novom mostu u mestu Dudin krš u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Sa izuzetkom slučaja bacanja bombe, kao i najmanje jednog zapaljenog automobila tokom oktobarskih nemira 2021. godine na severu, ukupno je 69 vozila zapaljeno od 2014. godine u sredinama u kojima žive Srbi.Ostale vesti

Više desetina demonstranata osumnjičeno za nemire u Zvečanu
Direkcija policije u Prištini saopštila je da je između 70 i 80 demonstranata eksplozivnim napravama, vatrenim oružjem, kamenjem i ciglama napalo službena lica policajce u Zvečanu 29. maja, navodeći da je o ovom slučaju pokrenuta istraga.
  • 03.06.2023
Protesti i danas u Zvečanu i Leposaviću
Nedaleko od zgrade Opštine Zvečan iza prostora koji je i dalje ograđen bodljikavom žicom, okupljeni su od jutros građani. Kfor se nalazi u neposrednoj blizini opštinske zgrade i na svim prilazima Zvečanu.
  • 03.06.2023
Žica i nastavak protesta, gradonačelnik Leposavića peti dan ne izlazi iz opštine

Najviše pripadnika KFOR je i dalje ispred opštinskih zgrada. Međutim, danas ne nose štitove koji su bili deo njihove opreme u prethodnim danima i mnogo ih je manje u odnosu na prethodne dane.

  • 02.06.2023
Rajović: Kosovska policija ne dozvoljava rudarima Trepče da rade svoj posao

Okupljenima na protestu u Zvečanu obratio se direktor "Flotacije Leposavić" RHMK "Trepča", Milan Rajović.
On je kazao da pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije onemogućavaju zaposlene u rudnicima "Crnac" i "Belo brdo" da rade svoj posao.

  • 02.06.2023
Objavljen novi snimak privođenja Petrovića

Nakon vesti Kim radija i portal Gračanica onlajn pronašao je u svom materijalu video kojim se dokazuje da je Radoš Petrović u ponedeljak 29. maja priveden od strane KFOR-a pre početka nereda u Zvečanu.

  • 02.06.2023
Petrović i Obrenović privedeni pre početka nereda u Zvečanu
Video i foto materijal koji je ekipa Kim radija snimila u ponedeljak 29. maja u popodnevnim satima neposredno pre izbijanja nereda u Zvečanu, pokazuje da su Radoš Petrović i Dušan Obrenović "nestali" iza kordona KFOR-a pre incidenta, pa je jasno da u njemu nisu učestvovali, niti su mogli da napadnu bilo koga, pošto su prethodno - privedeni.
  • 02.06.2023