Vesti
Hronika

Sinoć obijena zadnja vrata nove škole Suvom Dolu

Nepoznati počinioci su sinoć oko 19.30 obili zadnja vrata novog školskog objekta u Suvom Dolu kraj Lipljana. Osim manje materijalne štete, nema drugih posledica.
Sinoć obijena zadnja vrata nove škole Suvom Dolu
Nova i stara Å¡kolska zgrada u Suvom Dolu (Foto Kim)

Školski portir je iz svog stana primetio da se u školskom objektu pali i gasi svetlo i odmah proverio sa drugim kolegom da to slučajno on ne čini. Čim su shvatili da nije u pitanju nijedan od njih, pozvali su policiju, saznaje RTV Kim.

Obijeni ulaz u školsku zgradu sigurnosne kamere ne snimaju. Nakon što su policija i radnici škole pristigli, u objektu nisu zatekli nikoga.

Obijena PVC vrata su sanirana, a druga šteta nije pričinjena. Kako saznajemo, Policija Kosova će danas pregledati snimke sa ostalih nadzornih kamera na objektu.

Prethodno su u Suvom dolu na četiri srpske kuće ispisani grafiti UČK.

RTV Kim je nedavno izveštavala o ovom selu kraj Lipljana u kome se poslednjih nekoliko godina konstantno smanjuje broj stanovnika.Ostale vesti

Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022
Kancelarija za KiM: Načelniku Kosovsko-pomoravskog okruga oštećen automobil
Načelniku Кosovsko-pomoravskog okruga Davoru Petkoviću nepoznate osobe noćas su razbile staklo na privatnom automobilu, soapštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
  • 29.06.2022
Kosovska Policija: Uhapšen državljanin Srbije
Kosovska policija je potvrdila da je na Gazimestanu priveden državljanin Srbije i da je sproveden u stanicu Policije.
  • 28.06.2022
Mladić iz Beograda uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu
Nikola Nedeljković iz Beograda (2002. godište) uhapšen je na Gazimestanu, javlja RTS. Policajci su mu, pošto je završen parastos stradalim srpskim junacima u Kosovskoj bici, golom do pojasa stavili lisice na ruke i odveli ga džipom u pravcu Prištine.
  • 28.06.2022
MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022