Vesti
Hronika

Sindikat policije traži mere protiv onih koji su povredili policajce

Sindikat kosovske policije reagovao je "nakon napada i povređivanja deset policajaca na severu". Zatraženo je od nadležnih institucija da "daju epilog ovom i svim drugim slučajevima kojima je predmet napada Kosovska policija".
Sindikat policije traži mere protiv onih koji su povredili policajce
Pripadnik kosovske policije u akciji protiv krijumčarenja robe na severu Kosova (Foto FoNet AP)

Sindikat "najoštrije osuđuje ove i sve napade na policajce, koji obavljaju svoju dužnost".

"Molimo građane da podrže Kosovsku policiju u njenom radu, kako u borbi protiv kriminala, tako i u vanrednim zadacima koji ugrožavaju njihove živote i živote svakog građanina na Kosovu. Još jednom tražimo od nadležnih organa da preduzmu mere protiv neodgovornih osoba koje su povredile policajce na dužnosti. Povređenim policajcima želimo oporavak i što brži povratak na posao", kaže se u saopštenju.

Tokom operacije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, došlo je do sukoba grupe demonstranata sa "policajcima na izvršenju zadataka". Telesne povrede zadobilo je deset policajaca kojima je ukazana lekarska pomoć, dok je na nekim službenim vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podsetimo, povređeno je i najmanje deset civila, a S.S. je upucan s leđa.

U vezi sa ovim slučajem, osam osumnjičenih muškaraca sprovedeno je u policiju koja je, po odluci tužioca, privela pet muškaraca, dok su trojica pušteni na slobodu.

Za deset osumnjičenih osoba je raspisana poternica.Ostale vesti

Pljačke u Gračanici: Lopovi ulaze u kuće, dok su domaćini u kućama
Poslednjih dana u Gračanici je opljačkano nekoliko porodica, a zabeležen je i jedan pokušaj pljačke. Za sada prema tvrdnjama oštećenih, nijedan slučaj nije rasvetljen. 
  • 21.10.2021
Za starcem iz Straže i dalje se traga
Boško Mladenović iz sela Straža, koji ima 90 godina nestao je devetog oktobra ove godine. Iako su sprovedene potrage, od straca nema ni traga, potvrdio je za RTV Kim poručnik kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani.
  • 20.10.2021
Kosovski vrhovni sud potvrdio presudu Arsiću za ratne zločine

Vrhovni sud potvrdio je šestogodišnju kaznu zatvora Nenadu Arsiću za ratne zločine na Kosovu.

  • 20.10.2021
Zalutali metak na Jarinju
Kosovska policija je preko graničnih službenika dobila informaciju da je na graničnom prelazu Jarinjeu u popodnevnim časovima metak iz vatrenog oružja pogodio kontejner koji služi službenicima granične policije i carine na teritoriji Kosova, potvrđeno je za RTV Kim iz Policije Kosova.
  • 17.10.2021
Gračanica: Opljačkana porodica Jovanović
Lopovi su tokom prethodne noći upali u kuću Aleksandra Jovanovića u Gračanici i iz nje odneli novac, mobilne telefone, dokumentaciju kao i automobil BMW X5 koji je bio parkiran u dvorištu.
  • 16.10.2021
Polomljeni krstovi na groblju u Orahovcu

Prilikom posete grobu svog supruga Bogdana, koji je sahranjen na srpskom pravoslavnom groblju u Orahovcu Jovanka Šarić je zatekla polomljenu krstaču.

  • 16.10.2021