Vesti
Hronika

Sindikat policije traži mere protiv onih koji su povredili policajce

Sindikat kosovske policije reagovao je "nakon napada i povređivanja deset policajaca na severu". Zatraženo je od nadležnih institucija da "daju epilog ovom i svim drugim slučajevima kojima je predmet napada Kosovska policija".
Sindikat policije traži mere protiv onih koji su povredili policajce
Pripadnik kosovske policije u akciji protiv krijumčarenja robe na severu Kosova (Foto FoNet AP)

Sindikat "najoštrije osuđuje ove i sve napade na policajce, koji obavljaju svoju dužnost".

"Molimo građane da podrže Kosovsku policiju u njenom radu, kako u borbi protiv kriminala, tako i u vanrednim zadacima koji ugrožavaju njihove živote i živote svakog građanina na Kosovu. Još jednom tražimo od nadležnih organa da preduzmu mere protiv neodgovornih osoba koje su povredile policajce na dužnosti. Povređenim policajcima želimo oporavak i što brži povratak na posao", kaže se u saopštenju.

Tokom operacije u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, došlo je do sukoba grupe demonstranata sa "policajcima na izvršenju zadataka". Telesne povrede zadobilo je deset policajaca kojima je ukazana lekarska pomoć, dok je na nekim službenim vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podsetimo, povređeno je i najmanje deset civila, a S.S. je upucan s leđa.

U vezi sa ovim slučajem, osam osumnjičenih muškaraca sprovedeno je u policiju koja je, po odluci tužioca, privela pet muškaraca, dok su trojica pušteni na slobodu.

Za deset osumnjičenih osoba je raspisana poternica.Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022