Vesti
Hronika

Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen
Šilovo (Foto Kim arhiva)

Policiji je odmah zatim slučaj prijavljen, nakon čega je patrola izašla na lice mesta i konfiskovala tane i jednu čauru.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hasani, saopštio je danas za KoSSev nove detalje o slučaju.

Kako je naveo, do pucnjave je došlo u kafani, a prethodio joj je nesporazum između osumnjičenog za pucnjavu i povređenog.

„Počinilac je poznat Kosovskoj policiji, u pitanju je Albanac, državljanin Srbije – R. H. (1986). Policija trenutno traga za njim“, izjavio je Hasani.

Povrede je u pucnjavi zadobio N. S. (1997) Srbin sa Kosova.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć u gnjilanskoj bolnici, i on je van životne opasnosti, potvrdio je Hasani.

Hasani ujedno tvrdi da incident nema etničku pozadinu, te da je reč o ličnom nesporazumu između dve osobe.

Policija je slučaj klasifikovala kao pokušaj ubistva i nastavlja sa istragom.

"Rekao sam mu da plati dug, otišao je i vratio sa pištoljem i pucao mi je u nogu"

U međuvremenu se KoSSevu javio Nikola Stojilković, predstaviši se kao povređeni u jučerašnjoj pucnjavi.

Naveo je da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supurga. Kako kaže, neposredno pre incidenta, zatražio od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 evra, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da „pravi nikakve scene“.

„Tu se on našao uvređenim i otišao je po pištolj. Nikakve svađe između mene i njega nije bilo, samo je rekao da će se vratiti i kada se vratio uperio mi je pištolj u čelo, a zatim se predomislio i ispalio je u nogu“, kaže za KoSSev Stojilković.

Poručio je da samo želi da osumnjičeni dobije nastrožu moguću kaznu.

„Ne mogu da verujem da svet umesto da ide dalje, vraćamo se u 90-te, te zbog neplaćenog duga u kafani od 14 evra, može da se uperi pištolj u čoveka i puca u njega. Sramni su postupci širenja mržnje“, dodao je Stojilković.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021