Vesti
Hronika

Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen

U Šilovu kod Gnjlana juče je u večernjim satima došlo do pucnjava u kafani, u kojoj je jedna osoba ranjena iz vatrenog oružja, saopštila je jutros Kosovska policija.

Šilovo: Pucnjava u kafani, jedan ranjen
Šilovo (Foto Kim arhiva)

Policiji je odmah zatim slučaj prijavljen, nakon čega je patrola izašla na lice mesta i konfiskovala tane i jednu čauru.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hasani, saopštio je danas za KoSSev nove detalje o slučaju.

Kako je naveo, do pucnjave je došlo u kafani, a prethodio joj je nesporazum između osumnjičenog za pucnjavu i povređenog.

„Počinilac je poznat Kosovskoj policiji, u pitanju je Albanac, državljanin Srbije – R. H. (1986). Policija trenutno traga za njim“, izjavio je Hasani.

Povrede je u pucnjavi zadobio N. S. (1997) Srbin sa Kosova.

Njemu je potom ukazana medicinska pomoć u gnjilanskoj bolnici, i on je van životne opasnosti, potvrdio je Hasani.

Hasani ujedno tvrdi da incident nema etničku pozadinu, te da je reč o ličnom nesporazumu između dve osobe.

Policija je slučaj klasifikovala kao pokušaj ubistva i nastavlja sa istragom.

"Rekao sam mu da plati dug, otišao je i vratio sa pištoljem i pucao mi je u nogu"

U međuvremenu se KoSSevu javio Nikola Stojilković, predstaviši se kao povređeni u jučerašnjoj pucnjavi.

Naveo je da je vlasnica kafane u kojoj je došlo do pucnjave njegova supurga. Kako kaže, neposredno pre incidenta, zatražio od R. H. da izmiri stari dug u iznosu od 14 evra, ali i da može slobodno da popije piće jer, kako kaže, nije hteo da „pravi nikakve scene“.

„Tu se on našao uvređenim i otišao je po pištolj. Nikakve svađe između mene i njega nije bilo, samo je rekao da će se vratiti i kada se vratio uperio mi je pištolj u čelo, a zatim se predomislio i ispalio je u nogu“, kaže za KoSSev Stojilković.

Poručio je da samo želi da osumnjičeni dobije nastrožu moguću kaznu.

„Ne mogu da verujem da svet umesto da ide dalje, vraćamo se u 90-te, te zbog neplaćenog duga u kafani od 14 evra, može da se uperi pištolj u čoveka i puca u njega. Sramni su postupci širenja mržnje“, dodao je Stojilković.Ostale vesti

Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021
U Gračanici napadnut i pretučen srpski mladić
Devetnaestogodišnji L.D. iz Gračanice napadnut je i pretučen sinoć od strane trojice Albanaca ispred Centra građanske energije (CEC). L.D. je u trenutku napada bio u društvu devojke i sestre, ali one nisu povređene, saznaje RTV Kim
  • 14.04.2021