Vesti
Hronika

’’Sigurna sam da bi Oliver danas gostovao na Pinku i bio na Srpskoj listi’’

Milena Popović, poslanica SNS u Skupštini Srbije i nevenčana supruga ubijenog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, u jednoj emisiji na Jutjubu, na pitanje, kako je moguće da gostuje na televiziji Pink, na kojoj je prikazivan spot koji je targetirao pokojnog Ivanovića, kaže da se vodila time "da bi u ovom trenutku on sigurno gostovao na televiziji Pink".
’’Sigurna sam da bi Oliver danas gostovao na Pinku i bio na Srpskoj listi’’
Milena Popović (Foto cins.rs, Stefan Milivojević)

"Znam kako je funkcionisao i koliko je tolerantan bio, i da je zapravo znao šta je politička kampanja, i da mu se takve stvari nisu dešavale, a on je sad ubijen, pa je zato taj spot i problematičan, zato što se dogodilo ono što se dogodilo. Ali sam apsolutno sigurna da bi i on danas gostovao na televiziji Pink u nekoj svojoj kampanji. Mi ne znamo, možda bi on bio danas na Srpskoj listi", rekla je udovica Olivera Ivanovića.

Ona je dodala da niko ne može da joj kaže, da danas, nekoliko godina posle prikazivanja sramnog spota protiv Ivanovića, on ne bi gostovao na Pinku.

"Bio bi. Ja gostujem na Pinku tako kako bi on. A ja imam misiju mnogo važniju nego što bi bila njegova da se danas bavi politikom. Jer bi njegova misija bila da uradi nešto za Kosovsku Mitrovicu, a moja misija je da saznam ko je njega ubio. I ja ću otići bilo gde. I ne smatram da sam time uradila nešto loše za sebe i Olivera, a dobro za televiziju Pink. Ne. Sve što radim, radim sa jednim ciljem. I moj cilj je veći od svih političkih performansa, igri i svega ostalog", tvrdi Milena Popović.

Inače, brat ubijenog Olivera Ivanovića, Miroslav Ivanović, rekao je u emisiji Utisak nedelje posle treće godišnjice Oliverovog ubistva da iza uvredljivog spota, koji je pre više od četiri godine uoči izbora na KiM emitovan na televiziji Pink i TV Most, i to samo nekoliko meseci pre njegovog ubistva, stoji "Srpska lista".

Tu tvrdnju potvrđuje i sačuvana fotografija snimka emitovanog spota na kojoj se vidi da je u pitanju plaćeni termin Srpske liste.

Podsetimo, 16. januara obeleženo je četiri godine od ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, i još uvek se ne zna ko je ubistvo počinio, niti ko ga je naručio.

Specijalno tužilaštvo Kosova do sada je podiglo tri optužnice. One obuhvataju šest osoba, a u vezu sa ubistvom Ivanovića dovode se i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kao i biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović.Ostale vesti

Ministarstvo prosvete: Dojave o bombama u više od 100 škola u Beogradu
Čak 97 osnovnih škola u Beogradu kao i pojedine srednje škole jutros su dobile dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Kako ističu, nakon detaljne provere kontradiverzionih ekipa MUP-a u velikom broju škola utvrđeno je da su dojave bile lažne.
  • 16.05.2022
Hovenijer odao počast poginulim policajcima

Ambasador SAD Džef Hovenijer odao je počast kosovskim policajcima koji su tragično izgubili živote na dužnosti saopšeno je iz američke ambasade u Prištini putem Tviter naloga.

  • 15.05.2022
Sećanje na Aleksandra Micića iz Velike Hoče
Danas, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, se navršavaju 24 godine od napada na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca prilikom kog je ubijen policajac iz Velike Hoče Aleksandar Micić, a teško su ranjena još četiri policajca: Saša Đuričić, Mile Zakić, Siniša Grković i Radoš Šoškić.
  • 12.05.2022
Zaplenjeno 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta u Mitrovici
Kosovska policija je zaplenila je 12 uređaja za rudarenje kriptovaluta, pronađenih juče u jednom naselju u južnom delu Mitrovica.
  • 12.05.2022
Zemljotres u Srbiji
U 21.38 časova registrovan je zemljotres magnitude 3,8 jedinica Rihterove skale u regionu mesta Deligrad, opština Ražanj, 16 kilometara severoitočno od Kruševca.
  • 10.05.2022
Kancelarija za KiM: Kamenovan autobus sa Srbima povratnicima iz Osojana
Autobus koji prevozi Srbe povratnike iz opštine Istok u Кosovsku Mitrovicu kamenovan je jutros oko 9 časova u mestu Rudnik. Ovim prevozom Srbi iz Osojana putuju u Кosovsku Mitrovicu dva puta nedeljno da obave neophodne poslove, zdravstvene preglede ili administrativne obaveze.
  • 10.05.2022