Vesti
Hronika

Serija krađa u Donjoj Gušterici tokom jedne noći

U selu Donja Gušterica nedaleko od Lipljana su pre dve noći obijeni: frizerski salon, mesara, četiri porodične kuće i dva kafića. Vlasnici objekata i radnici ovih lokala su obijanje primetili u jutarnjim časovima.
Serija krađa u Donjoj Gušterici tokom jedne noći
Opštinska zgrada u Donjoj Gušterici u kojoj je smešten obijeni kafe ''Lakosta'' (Foto Kim)

Jedan od objekata koji je pre dve noći četvrti put ove godine bio na meti lopova je kafić "Lakosta" u vlasništvu Dušana Milića.

"Prvo obijanje lokala desilo se oko nove godine, drugo obijanje dan posle Božića. Šteta je bila veća, a pored novca su uzeli cigarete i piće. Treće obijanje desilo se krajem januara. Četvrto, poslednje za sada, se desilo pre dve noći", naveo je on.

Provalnici u njegov lokal uvek ulaze kroz isti prozor. Uprkos zaštiti koja postoji na njemu, nezvani gosti ga svaki put polome i uzmu ono po šta su došli. U samom lokalu ima video nadzora, a na zgradi su i opštinske kamere koje pomažu u policijskog istrazi. Za sada, bez rezultata.

"Svakog puta je slučaj prijavljen policiji. Dođu, uzmu izjave, ali još uvek nije pronađen počinilac. Lopovi uzimaju samo ono što im je potrebno, nije uvek velika šteta. Pored lokala, pre dve noći su obili i kuću mog bratanca. Da li smo mi glavna meta, ne znam", rekao je za RTV Kim Slaviša Milić.

Nedaleko od "Lakoste" provalnici su iste noći napravili manju materijalnu štetu i u kafeu "Šansa".

"Upad se dogodio pre dve noći, ponedeljak na utorak. Koliko sam ja upućen, ovo je prvi put da obijaju i kradu ovaj kafić. Nije naneta velika šteta, ali je dovoljan strah koji doživljavamo svakog jutra kada dođemo na posao i vidimo razbijena vrata", kazao je konobar u ovom lokalu Marko Trajković.

Meštani Donje Gušterice su zabrinuti i za bezbednost svojih porodica i domova.

"Naravno da postoji veliki strah, tokom ove godine se dogodilo dosta pljački. Najviše se plašimo toga da sledeći put ne dođu kod nas i da mi budemo meta", rekao je meštanin Donje Gušterice Aleksandar Prlinčević.

Na meti provalnika bio je i ovdašnji frizerski salon "Gile", čiji vlasnik kaže da ga je komšija obavestio o nedaći koja ga je snašla.

"Kada sam došao da vidim, ništa nisam dirao, samo sam gledao šta su uzeli. Ukrali su mašinice koje sam sada obnovio. Poneli su još i novac i makazice. Posle uzetog novca, fioku su ostavili ispred dvorišta i 50 dinara, radi provokacije i dokazivanja moći", kazao je Dragiša Acić.

On je dodao da su mu do sada krali alat po dvorištu, ali da salon nikada nisu obijali.

"Čudi me što obijaju kafiće i lokale u kojima ne mogu ništa mnogo vredno da uzmu. Od sitnog se kreće, prvo lokali, pa automobili, a onda i sve ostalo", zaključio je Acić.

Vlasnici mesare i četiri novoobijene kuće u Donjoj Gušterici danas nisu bili raspoloženi za razgovor sa medijima.

Kosovska policija je izvršila uviđaj u svakom od objekata, a istraga je u toku. U poslednjih nekoliko meseci u srpskim sredinama na centralnom Kosovu su učestale provale i krađe.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022