Vesti
Hronika

Sedam godina od ubistva lekara i ranjavanja 11 osoba

Sedam godina navršilo se danas od kako je u bombaškom napadu u Kosovskoj Mitrovici stradao lekar Mesud Džeković, a još jedanest osoba povređeno.
Sedam godina od ubistva lekara i ranjavanja 11 osoba
dr Mesud Džeković (Foto Kontakt plus)

Kosovska policija i Euleks do danas nisu uspeli da pronađu osobu koja je odgovorna za ubistvo lekara Džekovića i ranjavanje još jedanaest građana.

Pedijatar dr Mesud Džeković stradao je u eksploziji ručne bombe u severnom delu Mitrovice 2. jula 2010. godine, tokom protesta nekoliko stotina Srba zbog otvaranja Administrativne kancelarije kosovske vlade.

U eksploziji koja se tada dogodila povređeno je još 11 građana. Incident su tada najoštrije osudili Vlada Srbije ali i predstavnici međunarodne zajednice.

Ubrzo nakon ubistva lekara koji je važio za velikog humanistu, ulica Luja Braja u kojoj je stradao preimenovana je u ulicu dr Mesuda Džekovića, a tablu sa imenom ulice otkrio je tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Džeković je bio vrstan lekar i humanista.Ostale vesti

Kosovska policija pretresla Milana Radojevića

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević objavio je snimak sa novog kontrolnog punkta koji je na severu uspostavila kosovska policija i pozvao predstavnike međunarodne zajednice, koji ne veruju da kosovska policija tamo svakog dana povećava prisustvo, da dođu i sami se uvere u pravo stanje.

  • 31.01.2023
Obijena porodična kuća u Dobrotinu
Tokom prethodne večeri u Dobrotinu je obijena porodična kuća Velike Mihajlović.
  • 30.01.2023
U Kraljevu održan skup podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću
U Kraljevu kod Duhovnog centra "Sveti vladika Nikolaj Velimirović" danas je održan skup podrške uhapšenom bivšem policajcu Slađanu Trajkoviću iz Kosovske Mitrovice. 
  • 28.01.2023
Kancelarija za KiM: Kamenovano vozilo KG tablica u Suvom Dolu

U naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice sinoć je kamenovano vozilo kragujevačkih registarskih tablica kojim je upravljao Saša Blažić, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

  • 28.01.2023
KP: Pucano na patrolno vozilo policije kod Zvečana
Na lokaciji Banjska-Izvor u opštini Zvečan danas je pucano iz vatrenog oružja na patrolu Kosovske policije koja je bila na dužnosti. Povređenih nema, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 27.01.2023
ERP potvrdila tragičnu smrt sveštenika u Vučitrnu
"Sa dubokom tugom osećamo potrebu da obavestimo javnost o nesrećnom slučaju koji se dogodio sinoć u Vučitrnu", saopšteno je iz Eparhije raško-prizrenske (ERP).
  • 27.01.2023