Vesti
Hronika

Sedam godina od ubistva lekara i ranjavanja 11 osoba

Sedam godina navršilo se danas od kako je u bombaškom napadu u Kosovskoj Mitrovici stradao lekar Mesud Džeković, a još jedanest osoba povređeno.
Sedam godina od ubistva lekara i ranjavanja 11 osoba
dr Mesud Džeković (Foto Kontakt plus)

Kosovska policija i Euleks do danas nisu uspeli da pronađu osobu koja je odgovorna za ubistvo lekara Džekovića i ranjavanje još jedanaest građana.

Pedijatar dr Mesud Džeković stradao je u eksploziji ručne bombe u severnom delu Mitrovice 2. jula 2010. godine, tokom protesta nekoliko stotina Srba zbog otvaranja Administrativne kancelarije kosovske vlade.

U eksploziji koja se tada dogodila povređeno je još 11 građana. Incident su tada najoštrije osudili Vlada Srbije ali i predstavnici međunarodne zajednice.

Ubrzo nakon ubistva lekara koji je važio za velikog humanistu, ulica Luja Braja u kojoj je stradao preimenovana je u ulicu dr Mesuda Džekovića, a tablu sa imenom ulice otkrio je tadašnji potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić.

Džeković je bio vrstan lekar i humanista.Ostale vesti

Kod Prištine uhapšen muškarac, zaplenjeno preko 27 kilograma marihuane
U okviru akcije Kosovske policije, u selu Mramor kod Prištine, uhapšen je muškarac kod koga je pronađeno više od 27 kilograma marihuane.
  • 09.08.2022
Petković sa porodicom momka uhapšenog na Gazimestanu
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da se sastao sa porodicom Nikole Nedeljkovića, koji je na Vidovdan uhapšen na Gazimestanu.
  • 09.08.2022
Tužilaštvo: Nastavlja se inspekcijski nadzor na Brezovici

Na području Brezovice i danas se vrši inspekcijski nadzor u cilju istrage o nelegalnoj gradnji u zoni Nacionalnog parka, saopšteno je iz Tužilaštva u Uroševcu.

  • 09.08.2022
Slabiji zemljotres kod Ulcinja
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore je u 7.33h registrovao slab zemljotres, sa epicentrom na tri kilometra jugozapadno od Ulcinja.
  • 09.08.2022
Ruska novinarka proterana sa Kosova
Kosovske vlasti uhapsile su tokom vikenda rusku novinarku Dariju Aslamovu i proterale je, pod optužbom da je špijunirala za Moskvu, uz zabranu ulaska na Kosovo u trajanju od pet godina.
  • 08.08.2022
Šumski požar u okolini Kline

Šumski požar koji je danas oko podneva izbio nadomak Kline, preti da ugrozi povratničko selo Drenovac, a vatra se širi i prema selima Bokšić, Petrič i Duge Njive, saznaje Riznica.

  • 08.08.2022