Vesti
Hronika

SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Građanska inicijativa SDP obeležiće trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u subotu u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Ksenija Božović tokom prošlogodišnjeg pomena Oliveru Ivanoviću (Foto Kim arhiva)

U SDP-u podsećaju da su prošle su tri godine od ubistva, ali i iščekivanja da će, kako ističu, relevantne međunarodne, te institucije u Prištini uložiti svoj napor i profesionalnost da se "konačno rasvetle imena nalogodavca i počinioca monstruoznog ubistva Olivera Ivanovića".

Ističu da istraga ne samo da nije napredovala, već je, kako navode, otišla i korak nazad.

"Razlog tome je opstrukcija i nesaradnja istražnih organa Prištine sa Beogradom. Svi građani, kao i članstvo GI SDP očekuju da se konačno stane na trag počinioca ovog nedela i konačno pravda trijumfuje".

SDP apeluje na Vladu Republike Srbije, međunarodne institucije, kao i institucije u Prištini "da se konačno posvete istrazi i privedu pravdi i zakonu dželate Olivera Ivanovića", zaključuje se.Ostale vesti

Da li je
Ostaje trajna sramota, na celoj Srbiji, a pre svega na vlasti, zato što to gnusno ubistvo, sa očiglednom političkom pozadinom, nikada nije rasvetljeno do kraja, kaže za RTV Kim Borko Stefanović povodom tri godine od egzekucije Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Sve što je bilo do Srbije, uradila je, smatra Veljko Odalović.
  • 16.01.2021
Skupovi za Olivera ispred SDP-a
Ispred prostorija SDP-a u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je pre tri godine ubijen Oliver Ivanović, nekadašnji saradnici ubijenog lidera kosovskih Srba pale sveće.
  • 16.01.2021
Prijatelji, poznanici i nekadašnji saradnici pokojnog Olivera Ivanovića smatraju da je njegovo ubistvo političko i da sudski proces na Kosovu ne teče kako treba. Ksenija Božović kaže da bi Oliver, "da je prihvatio neke savete, možda danas bio među nama", a meštani Gračanice sumnjaju da će se odgovorni za njegovu smrt ikada pronaći.
  • 16.01.2021
Pronađeno telo muškarca kod Gračaničkog jezera
Bivši policijski službenik na Kosovu Fadilj Suljević pronađen je mrtav u blizini Gračaničkog jezera, javljaju prištinski mediji i dodaju da se radi o osobi koja je kao svedok bila pozvana u Specijalni sud za zločine pripadnika nekadašnje OVK.
  • 15.01.2021
Kosovski političari na godišnjici u Račku
Kosovski političari odali su danas počast stradalima ispred Memorijalnog kompleksa u Račku.
  • 15.01.2021
Miroslav Ivanović: Oliverovo ime nekome para uši
"Nažalost, sve moje reči se obistinjuju. Prolazi i treća godina i pravog rezultata istrage za izvršiteljem i nalogodavcem nema. Nema pomaka", rekao je za RTV Kim Miroslav Ivanović, brat ubijenog Olivera.
  • 15.01.2021