Vesti
Hronika

SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Građanska inicijativa SDP obeležiće trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću u subotu u 10 sati na mestu ubistva, odnosno, ispred sedišta ove inicijative u Kosovskoj Mitrovici.
SDP: U subotu trogodišnji pomen Oliveru Ivanoviću
Ksenija Božović tokom prošlogodišnjeg pomena Oliveru Ivanoviću (Foto Kim arhiva)

U SDP-u podsećaju da su prošle su tri godine od ubistva, ali i iščekivanja da će, kako ističu, relevantne međunarodne, te institucije u Prištini uložiti svoj napor i profesionalnost da se "konačno rasvetle imena nalogodavca i počinioca monstruoznog ubistva Olivera Ivanovića".

Ističu da istraga ne samo da nije napredovala, već je, kako navode, otišla i korak nazad.

"Razlog tome je opstrukcija i nesaradnja istražnih organa Prištine sa Beogradom. Svi građani, kao i članstvo GI SDP očekuju da se konačno stane na trag počinioca ovog nedela i konačno pravda trijumfuje".

SDP apeluje na Vladu Republike Srbije, međunarodne institucije, kao i institucije u Prištini "da se konačno posvete istrazi i privedu pravdi i zakonu dželate Olivera Ivanovića", zaključuje se.Ostale vesti

Protesti širom Srbije
Dragan Milovanović Crni, momak iz Šapca koji je uspeo da nadjača SNS batinaše, i zaustavi bager kojim su krenuli u masu demonstranata tokom jučerašnje blokade, još uvek je u pritvoru. Građani Šapca večeras se ponovo okupljaju ispred policijske stanice, kako bi zatražili njegovo hitno oslobađanje.
  • 28.11.2021
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
  • 28.11.2021
Još uvek se traga za počiniocem ubistava u blizini Dečana
Policija i pravosudni organi i dalje tragaju za maskiranom osobom koja je kalašnjikovim ubila dva srednjoškolca i vozača autobusa kod sela Glođane u blizini Dečana. Vlada u Prištini nudi 20.000 evra za informaciju o izvršiocu ubistva. 
  • 28.11.2021
Preminuo Milutin Mrkonjić
Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić preminuo je u 79. godini, potvrdio je predsednik socijalista Ivica Dačić.
  • 28.11.2021
KM: Uhapšen na autobuskoj stanici sa preko 11kg marihuane

Dvadesetosmogodišnji Srbin D.B. uhapšen je jutros na autobuskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, nakon što mu je policija u torbama pronašla više od 11 kilograma marihuane.

  • 27.11.2021
Pucano na autobus kod Dečana, stradale tri osobe

Maskirani napadač ubio je automatskim oružjem tri osobe u autobusu na putu između između sela Šaptej i Glođane u blizini Dečana. Policija je pokrenula poteru za napadačem. Niko nije preuzeo odgovornost za napad, a motiv je nepoznat.

  • 27.11.2021