Vesti
Hronika

SDP: Intenzivirajte istragu o ubistvu

Građanska inicijativa SDP, čiji je lider Oliver Ivanović ubijen pre mesec dana, danas je još jednom pozvala nadležne na intenziviranje istrage tog slučaja.
SDP: Intenzivirajte istragu o ubistvu
Oliver Ivanović (Foto arhiva Kim)

Ta inicijativa je navela i da očekuje da bude upoznata sa detaljima u kom se pravcu istraga kreće.

"Sarađujemo sa svima i na svaki način ćemo se truditi da istina o ubistvu Olivera Ivanovića bude poznata, a da oni koji su izvršili i naredili ubistvo budu kažnjeni. Dobili smo obećanja od svih relevantnih faktora, da će zločinci biti pronadjeni i kažnjeni, ali do danas nema osumnjičenih", navodi se u saopštenju SDP.

SDP je zahvalila svima koji su bili uz inicijativu proteklih mesec dana i dodali da nikada neće zaboraviti "ni one druge".

"U ovih mesec dana građani Kosovske Mitrovice, ali i čitave Srbije, izražavali su svoje žaljenje jer je ubijen jedan od najboljih. To nam je uteha, jer je ogroman broj ljudi prepoznao veličinu Olivera Ivanovića. Mi, njegove partijske kolege nastavljamo njegov put i trudićemo se da njegove ideje i vizije budu ostvarene", navodi se u saopštenju.

Ivanović je ubijen 16. januara ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici.Ostale vesti

Porodica Andrejević ponovo na meti pljačkaša
Porodica Andrejević iz Gračanice se po peti put našla na meti pljačkaša. Lopova je u kući zatekla Aleksandra, koja je u trenutku provale bila sama kod kuće, dok je njen suprug Miloš bio na putu.
  • 04.03.2021
KP: Još 669 kazni zbog nepoštovanja mera
Kosovska Policija saopštila je da je tokom 24 sata u različitim gradovima Kosova izdala 669 novčanih kazni zbog nepoštovanja mera u borbi protiv koronavirusa.
  • 04.03.2021
Pokušaj krađe u Gračanici, policija traga za počiniocem
U Gračanici se sinoć malo pre 20 sati dogodio pokušaj krađe. Na meti se našla porodica Miloša Andrejevića koji je bio na službenom putu, a čija se supruga, Aleksandra, nalazila u kući u trenutku kada je provalnik ušao, javlja RTV Gračanica.
  • 04.03.2021
Nastradao zaposleni u rudniku

Rudar B. Č. poginuo je na radilištu rudnika "Crnac" u Leposaviću, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 03.03.2021
Protest u Gračanici šesto veče zaredom

Više desetina mladih, kao i roditelji privedenih mladića, okupili su se šestu noć zaredom ispred policijske stanice u Gračanici, kako bi pružili podršku pritvorenim dečacima.

  • 01.03.2021
Policija izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova saopštila je da tokom poslednja 24 sata izrekla 504 novčane kazne zbog nepoštovanja Zakona o borbi protiv koronavirusa.
  • 01.03.2021