Vesti
Hronika

Saslušanje Milene Popović odloženo za petak

Ročište u slučaju ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića koje je bilo zakazano za sutra je odloženo, potvrdila je za Kim radio advokatica Jovana Filipović.
Saslušanje Milene Popović odloženo za petak
Milena Popović (Foto N1)

Naredno je zakazano za petak, 26. maj kada je inače bilo predviđeno ročište, a očekuje se da će video linkom biti saslušana nevenčana supruga ubijenog političara Milena Popović.

Razlog odlaganja sutrašnjeg saslušanja je nemogućnost Popovićeve da mu prisustvuje.

Podsetimo, saslušanje Milene Popović i svedoka predloženih od strane advokata Faruka Korenice je prvobitno bilo zakazano za 14. mart, ali je Popovićeva obavestila sud da zbog "političke situacije i bezbednosti" neće moći da mu prisustvuje. Odlaganje su istog dana zbog "političkih razloga" zatražili i G.Ž. i N.Č.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine u Severnoj Mitrovici ispred sedišta GI SDP koju je osnovao i vodio.Ostale vesti

Leposavić: Uhapšen zbog pretnji putem porukama
Kosovska policija je na području opštine Leposavić uhapsila B. Đ. (1981) zbog pretećih poruka, upućenih dvema osobama u dva odvojena slučaja.
  • 06.06.2023
Zvečanski maturanti: Nismo ovako zamišljali kraj školske godine
Maturanti Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Zvečanu, povodom završetka školske godine, danas su prodefilovali gradskim ulicama, uz pesmu, srpske trobojke i transparent „Zvečan je večan“.
  • 05.06.2023
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru“
„Dimitrije Popović je najčistija žrtva koja je pala u miru, koja je stradala u formalnom miru i svima nama pokazala koliko je taj mir za druge, koliko je ta sloboda za druge i koliko nama nije došla“, kazao je ispred spomen kapele posvećene stradalom mladiću književnik i novinar Živojin Rakočević. Prethodno je na gračaničkom groblju služen parastos kojim je obeležena 19. godišnjica Popovićevog ubistva. 
  • 05.06.2023
KFOR uklonio bodljikavu žicu uz ogradu; građani blokirali vozilo KP, vojnici ga propustili
Vojnici KFOR-a uklonili su bodljikavu žicu prethodno postavljenu uz metalnu ogradu u Zvečanu. Okupljeni su potom blokirali prolaz vozilu policije nakon što je prethodno došlo do metalne ograde.
  • 05.06.2023
Osmi dan protesta Srba u opštinama na severu Kosova

Osmi dan protesta građana na severu Kosova. Srbi zahtevaju da se specijalne jedinice kosovske policije povuku iz zgrada lokalnih samouprava Zvečan, Leposavić i Zubin Potok i sa severa, kao i da novoizabrani gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

  • 05.06.2023
Devetnaest godina od ubistva Dimitrija Popovića
Navršeno je devetnaest godina od ubistva srpskog srednjoškolca u Gračanici Dimitrija Popovića. 
  • 05.06.2023