Vesti
Hronika

Saslušani svedoci u istrazi protiv Nenada Arsića

Posle pauze koju je izazvala pandemija koronavirusa, u Osnovnom sudu u Prištini je nastavljen glavni pretres u slučaju Nenada Arsića iz Čaglavice. Advokat optuženog Dejan A. Vasić je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kazao da su saslušani članovi porodice Šalja, kao i da će svedoci odbrane biti saslušani 1. oktobra.
Saslušani svedoci u istrazi protiv Nenada Arsića
Dejan A. Vasić (Foto Kim)

Nenad Arsić iz Čaglavice optužen je pod sumnjom da je tokom rata kao pripadnik policije SRJ pretukao i opljačkao Jakupa i Skendera Šalju, te da ih je omalovažavao terajući ih da pevaju srpske rodoljubive pesme.

„Tokom današnjeg pretersa saslušana su dva člana porodice Šalja koji su dali svoje iskaze u prepodnevnom delu suđenja. U drugom delu, Sud je odlučivao o predlozima za saslušanje svedoka odbrane. Sud je delimično usvojio predloge odbrane, tako da će početkom oktobra svedočiti dvoje svedoka i pružiti Nenadu alibi da on uopšte nije bio na Kosovu u vreme kada se događaj desio“, istako je advokat optuženog Dejan A. Vasić.

Advokat Vasić je istakao da je sudija odbio predlog odbrane da se saslušaju novinarka Anđelka Ćup i političar Momčilo Trajković, koji su kao meštani Čaglavice bili najbolje upoznati sa situacijom, a pre svega ličnošću Nenada Arsića.

Vasić napominje da je saslušanje svedoka odbrane zakazano za 1. oktobar, dok se nastavak suđenja očekuje 25. septembra.Ostale vesti

Optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića vraćena na ponovni postupak
Na osnovu žalbi odbrane optuženih za ubistvo Olivera Ivanovića, Apelacioni sud je doneo odluku da predmet vrati na početak, potvrdila je za RTV Kim branilac optužene Silvane Arsović, advokat Jovana Filipović.
  • 25.09.2020
Saobraćajna nezgoda na putu Gračanica - Laplje Selo
Kod arheološkog nalazišta Ulpijana u Gračanici danas posle 13 sati došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su povređene četiri osobe, saznaje RTV Kim.
  • 23.09.2020
Obijena kuća u Gračanici
Lopovi su sinoć upali u kuću Zorana Кostića u ulici Кosovke devojke u Gračanici, napravili premetačinu i odneli novac koji su uspeli da pronađu u novčaniku.
  • 21.09.2020
Jednomesečni pritvor za 30 uhapšenih u akciji policije u Karačevu
Osnovni sud u Gnjilanu usvojio je predlog Osnovnog tužilaštva u ovom gradu i odredio jednomesečni pritvor za 30 osumnjičenih osoba, od kojih su 12 pripadnici Kosovske policije. Oni su pre dve noći uhapšeni u akciji usmerenoj protiv krijumčarenja robe i organizovanja ilegalnog kockanja u pograničnom području u selu Karačevo.
  • 20.09.2020
Pronađen ukraden novac iz crkve u Babinom Mostu
Ukradenu torbu sa crkvenim novcem sveštenika Aleksandra Našpalića iz obijene Crkve Pokrova Presvete Bogorodice kod Babinog Mosta pronašli su danas lovci u blizini ovog sela.
  • 18.09.2020
Gnjilane: Nasilje u porodici u porastu
Broj slučajeva porodičnog nasilja u Kosovskom Pomoravlju je u porastu. Za nepunih devet meseci registrovano je više od 130 slučajeva porodičnog nasilja.
  • 18.09.2020