Vesti
Hronika

Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu

U Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.
Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu
Nakon saslušanja u Gračanici (Foto Kim)

Ispred suda u Gračanici danas su se okupili roditelji sedmorice mladića koji se nalaze u pritvoru nakon organizovane tuče ispred škole u Lapljem Selu. Niko od njih nije želeo da govori za medije dok ne čuju odluku sudije koji bi trebalo da odluči o daljem postupku.

Advokat Marka Ristića, jednog od privedenih mladića, Predrag Miljković kazao je za RTV Kim da je tužilac podneo predlog sudu za određivanje sudskog pritvora.

„Taj predlog je po meni neosnovan, on je naveo činjenično stanje, rekao bih, manje više, proizvoljno uzeto na osnovu samo jedne strane, jednog svedoka ili samo na osnovu izjave oštećenog. Ono što me najviše zaprepastilo jeste da je tužilac naveo kao opasnost od bekstva činjenicu da je moj klijent rođen u državi Srbiji. Ja sam se tome usprotivio i sudu objasnio da niko ne može izabrati gde će biti rođen“, rekao je Miljković.

On napominje da se nada da će sud doneti odluku koja će ići u prilog njegovom klijentu.

„Radi se o mladim ljudima, koji žive ovde i čija je mladost tek počela. Oni su naša budućnost i nadam se da će sud sve naše odbrane uzeti u obzir i da će ih danas osloboditi“, kazao je Miljković i dodao da ne želi da komentariše dodatno slučaj budući da je postupak u ranoj fazi.

„Mi smo sada u istrazi i ja bih se uzdržao od bilo kakvog komentarisanja, a pozivam i sve druge i javnost da se uzdrži, pogotovu od nekih političkih konotacija“, zaključio je Miljković.

Advokatica Milka Milosavljević zastupala je po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih.

„Mislim da je suđenje proteklo u fer i korektnim procesnim radnjama i očekujem da će tako sud i da postupi. Verujem u čast i savesnost suda“, kratko je odgovorila Milosavljevićeva.

Osumnjičeni mladići danas su nakon saslušanja u Gračanici vraćeni u pritvorsku jedinicu u Prištini.

Podsetimo u tuči koja je bila najavljivana preko društvenih mreža učestvovalo je više mladića, kako srednjoškolaca, tako i studenata. Tom prilikom su teže povređeni Nikola Rašić učenik 4. razreda Gimnazije i Ilija Marković đak 3. razreda Ekonomsko-trgovinske škole. Marković se trenutno nalazi u bolnici.Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021