Vesti
Hronika

Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu

U Osnovnom sudu u Gračanici danas su saslušana sedmorica mladića koja su pre dva dana učestvovala u tuči u Lapljem Selu. Sud će oko 16 časova doneti odluku o daljem produžetku ili ukidanju pritvora.
Saslušani osumnjičeni za učešće u tuči u Lapljem Selu
Nakon saslušanja u Gračanici (Foto Kim)

Ispred suda u Gračanici danas su se okupili roditelji sedmorice mladića koji se nalaze u pritvoru nakon organizovane tuče ispred škole u Lapljem Selu. Niko od njih nije želeo da govori za medije dok ne čuju odluku sudije koji bi trebalo da odluči o daljem postupku.

Advokat Marka Ristića, jednog od privedenih mladića, Predrag Miljković kazao je za RTV Kim da je tužilac podneo predlog sudu za određivanje sudskog pritvora.

„Taj predlog je po meni neosnovan, on je naveo činjenično stanje, rekao bih, manje više, proizvoljno uzeto na osnovu samo jedne strane, jednog svedoka ili samo na osnovu izjave oštećenog. Ono što me najviše zaprepastilo jeste da je tužilac naveo kao opasnost od bekstva činjenicu da je moj klijent rođen u državi Srbiji. Ja sam se tome usprotivio i sudu objasnio da niko ne može izabrati gde će biti rođen“, rekao je Miljković.

On napominje da se nada da će sud doneti odluku koja će ići u prilog njegovom klijentu.

„Radi se o mladim ljudima, koji žive ovde i čija je mladost tek počela. Oni su naša budućnost i nadam se da će sud sve naše odbrane uzeti u obzir i da će ih danas osloboditi“, kazao je Miljković i dodao da ne želi da komentariše dodatno slučaj budući da je postupak u ranoj fazi.

„Mi smo sada u istrazi i ja bih se uzdržao od bilo kakvog komentarisanja, a pozivam i sve druge i javnost da se uzdrži, pogotovu od nekih političkih konotacija“, zaključio je Miljković.

Advokatica Milka Milosavljević zastupala je po službenoj dužnosti jednog od osumnjičenih.

„Mislim da je suđenje proteklo u fer i korektnim procesnim radnjama i očekujem da će tako sud i da postupi. Verujem u čast i savesnost suda“, kratko je odgovorila Milosavljevićeva.

Osumnjičeni mladići danas su nakon saslušanja u Gračanici vraćeni u pritvorsku jedinicu u Prištini.

Podsetimo u tuči koja je bila najavljivana preko društvenih mreža učestvovalo je više mladića, kako srednjoškolaca, tako i studenata. Tom prilikom su teže povređeni Nikola Rašić učenik 4. razreda Gimnazije i Ilija Marković đak 3. razreda Ekonomsko-trgovinske škole. Marković se trenutno nalazi u bolnici.Ostale vesti

Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su svakodnevne provokacije u srpskim sredinama na Kosovu postale realnost sa kojom živi i suočava srpski narod.
  • 15.04.2021
Protest zbog prebijanja mladića u Gračanici. Etnički motivisani napad ili nesporazum?

Zbog napada i prebijanja devetnaestogodišnjeg Luke Dimitrijevića u Gračanici je održan protest roditelja, prijatelja i meštana. Ispred policijske stanice okupilo se tridesetak ljudi. I dok roditelji i predstavnici lokalne vlasti u Gračanici tvrde da se radi o etnički motivisanom napadu, iz Policije tvrde da je u pitanju nesporazum.

  • 14.04.2021