Vesti
Hronika

Saslušan Zlatan Krstić

Zlatan Кrstić iz Кragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je 26. marta 1999. godine, kao pripadnik policije, učestovao u izvršenju krivičnog dela "ratnog zločina protiv civilnog stanovništva", saslušan je danas u Prištini od strane tužioca Valjdeta Gašija izjavio je njegov advokat Dejan A. Vasić.
Saslušan Zlatan Krstić
Palata pravde u Prištini (Foto Telegraf)

Кrstić se tereti da je bio deo grupe kojoj se pripisuje nestanak četiri člana porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac.

“Nakon petosatnog ispitivanja, moj branjenik je odgovorio na sva pitanja specijalnog tužioca. Detalji istrage će u ovoj fazi postupka imati oznaku tajnosti, pa nisam u prilici da govorim o sadržini saslušanja”, rekao je za Radio Kontakt plus advokat Dejan A. Vasić, branilac Zlatana Кrstića.

Advokat Vasić dodaje da je njegov branjenik pregledan u Prištini od strane lekarskog konzilijuma, te da mu je zdravstveno stanje, koje je bilo narušeno, sada stabilizovano.

Podsetimo, Krstiću je mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena početkom jula.Ostale vesti

Donja Gušterica: Napadnuta dvojica Srba
Branislava i Žiku Vučića iz Donje Gušterice napala je grupa mladića i nanela im telesne povrede u predelu glave.
  • 31.05.2020
Vozač sa Kosova krijumčario 113 migranata
U Severnoj Makedoniji je uhapšen vozač sa Kosova dok je u kamionu hladnjači krijumčario 113 migranata.
  • 31.05.2020
Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020