Vesti
Hronika

Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete

Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Slupani auto na mestu nesreće u Gračanici (Foto Fejsbuk)

U delu Gračanice oko Doma kulture trenutno nema struje, bandera je srušena od siline udarca i počupani su kablovi, a kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, građani se okupili na mestu nesreće. Saobraćaj je trenutno obustavljen u ovom delu Gračanice, a vozila se preusmeravaju pored hotela "Gračanica" kao i na Laplje Selo.

Iza povređenog deteta ostale su patike na asfaltu. Na trenutno dostupnim fotografijama nisu primetni tragovi kočenja na kolovozu. Policija je razvukla žute trake i vrši uviđaj.

Osim policije i vatrogasci se nalaze na mestu nesreće. Kako nezvanično saznajemo, povređeno dete nije životno ugroženo.

Okupljeni meštani navode da će pisati peticiju da se u ovom delu Gračanice hitno postavi "ležeći policajac", odnosno veštačka prepreka na kolovozu kojom se vozači primoravaju da, u cilju bezbednosti saobraćaja, smanje brzinu vozila.

"Puklo je kao bomba i ja sam mislio da je vozilo probilo u naš lokal, međutim kada smo supruga i ja izašli videli smo telo na asfaltu, nismo znali o kome se radi. Ja sam se vratio da uzmem flašu vode da pružimo prvu pomoć. Vozač koji je izazvao saobraćajni nije ni prišao da pruži prvu pomoć unesrećenom dečaku koji je ležao na asfaltu sa težim telesnim povredama. Moja supruga i majka dečaka su ga ubacile u prvi automobil koji je naišao i odvele ga u bolnicu. Dečak iz komšiluka je bio na bicikli, vraćao se u svoju avliju i na ulaznim vratima je bio incident, bicikla je otišla nekih dvadeset metara, dečko je bačen nekih sedam metara dalje, a vozilo je završilo u našu banderu i struja je isključena celom našem naselju, kaže Novica Filipović.

"Mnogo je vozila, nepoštovanje brzine, policija slabije radi svoj posao. Eto, desilo se šta se desilo. Jeste ovo magistralni put, ali bilo bi vreme da se postavi neki "ležeći" jer ovo je haos. Trotoari koji su tu gde jesu su zbog radova na putu poravnati sa njim, tako da nema ni trotoara. Baš ovaj deo od Doma kulture do ulaza u Gračanicu je katastrofa", rekao je novinarima jedan od okupljenih meštana Miloš Stević.

"Zabrinut sam i kada se deca vraćaju iz škole jer se vozi veoma brzo i evo šta se desilo. Sve nas je ovo potreslo i možemo samo da se molimo bogu da samo dete bude dobro i da se zaista nešto učini da se vožnja prilagodi uslovima na putu", kaže Siniša Đorđević.

 


Graađani na mestu saobraćajne nesreće.

Posted by RTV Kim, Čaglavica on Петак, 05. март 2021.

Među građanima ima i onih koji su mišljenja da u Gračanicu što pre treba uvesti i svetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

Trajković, vozač se zbog zadobijenih povreda nalazi u bolnici

Кomandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajkovć izjavio je za Кosovo Onlajn da vozač automobila koji je učestvovao u saobraćajnom incidentu nije priveden jer se zbog zadobijenih povreda nalazi u bolnici u Prištini.

Trajković je kazao da je brat vozača obavestio policiju da je zbog povreda hospitalizovan.

“Vozač koji je udario automobilom dečaka od 13 godina dok je vozio bicikl zbog zadobijenih povreda se nalazi u bolnici. Dok je na lečenju biće pod policijskom prismotrom. Nakon toga će tužilaštvo da pokrene postupak, rekao je Trajković.

Kancelarija za KiM: Za takav čin nema opravdanja

Povodom saobraćajne nesreće u Gračanici u kojoj je povređeno dete, oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi. Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja", navodi se u sopštenju dostavljenom medijima.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su obećali da će porodici povređenog dečaka "pružiti svu moguću pomoć i logistiku".Ostale vesti

Stefan Radojković: Ako je sve genocid, onda ništa nije genocid

Stručni saradnik Muzeja žrtava genocida Stefan Radojković kaže da se reč „genocid“, upotrebljava od najtežih zločina, do političkih zloupotreba.

  • 19.04.2021
Škola u Obiliću radi uprkos obijanju

Uprkos obijanju škole i polomljenim prozorima na zgradi, nastava u OŠ "Branko Radičević" danas se održava, potvrdio je direktor Aleksandar Popović.

  • 19.04.2021
Demolirana ulazna vrata srpske škole u Obiliću
Nepoznati počinioci polomili su juče stakla na ulaznim vratima Osnovne škole "Branko Radičević" u Obiliću.
  • 19.04.2021
Tamara Grujić demantuje da je bila privedena. KP: Bila je samo provera identiteta
Policija u Vučitrnu naišla je na nekoliko ljudi koji su fotografisali tvrđavu, sprovela ih u policijsku stanicu, a zatim pustila, navodi se u saopštenju kosovske policije. Tamara Grujić za RTS kaže da je reč o nesporazumu i da ona i njena ekipa nisu privedeni.
  • 18.04.2021
Nastavlja se protest u Gračanici zbog napada na srpskog mladića
Četvrti dan za redom u Gračanici su mirno protestovali roditelji, prijatelji i meštani zbog prebijanja mladića Luke Dimitrijevića, zahtevajući da se obavi ponovna istraga i da se napad Albanaca okarakteriše i tretira drugačije od nesporazuma.
  • 17.04.2021
Privedeni mladići koji su mahali albanskom zastavom u Mitrovici

Kosovska policija privela je u Kosovskoj Mitrovici dvojicu mlađih Albanaca i napisala im prekršajne prijave zbog kretanja u vreme policijskog časa. Pri tom, tokom kretanja delom Mitrovice u kojem žive većinom Srbi, privedeni su mahali zastavom Albanije, prenosi RTS.

  • 15.04.2021