Vesti
Hronika

Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete

Beli pasat koji se oko 17:00 kretao iz centra Gračanice ka Ajvaliji, udario je dvanaesetogodišnje dete na biciklu, a zatim se "zakucao" u banderu. Povređeno dete je odmah prebačeno u gračanički KBC, odakle je u nesvesnom stanju upućeno u Prištinu. Vozač je ostavio slupani auto i pobegao sa lica mesta.
Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dvanaestogodišnje dete
Slupani auto na mestu nesreće u Gračanici (Foto Fejsbuk)

U delu Gračanice oko Doma kulture trenutno nema struje, bandera je srušena od siline udarca i počupani su kablovi, a kako javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta, građani se okupili na mestu nesreće. Saobraćaj je trenutno obustavljen u ovom delu Gračanice, a vozila se preusmeravaju pored hotela "Gračanica" kao i na Laplje Selo.

Iza povređenog deteta ostale su patike na asfaltu. Na trenutno dostupnim fotografijama nisu primetni tragovi kočenja na kolovozu. Policija je razvukla žute trake i vrši uviđaj.

Osim policije i vatrogasci se nalaze na mestu nesreće. Kako nezvanično saznajemo, povređeno dete nije životno ugroženo.

Okupljeni meštani navode da će pisati peticiju da se u ovom delu Gračanice hitno postavi "ležeći policajac", odnosno veštačka prepreka na kolovozu kojom se vozači primoravaju da, u cilju bezbednosti saobraćaja, smanje brzinu vozila.

"Puklo je kao bomba i ja sam mislio da je vozilo probilo u naš lokal, međutim kada smo supruga i ja izašli videli smo telo na asfaltu, nismo znali o kome se radi. Ja sam se vratio da uzmem flašu vode da pružimo prvu pomoć. Vozač koji je izazvao saobraćajni nije ni prišao da pruži prvu pomoć unesrećenom dečaku koji je ležao na asfaltu sa težim telesnim povredama. Moja supruga i majka dečaka su ga ubacile u prvi automobil koji je naišao i odvele ga u bolnicu. Dečak iz komšiluka je bio na bicikli, vraćao se u svoju avliju i na ulaznim vratima je bio incident, bicikla je otišla nekih dvadeset metara, dečko je bačen nekih sedam metara dalje, a vozilo je završilo u našu banderu i struja je isključena celom našem naselju, kaže Novica Filipović.

"Mnogo je vozila, nepoštovanje brzine, policija slabije radi svoj posao. Eto, desilo se šta se desilo. Jeste ovo magistralni put, ali bilo bi vreme da se postavi neki "ležeći" jer ovo je haos. Trotoari koji su tu gde jesu su zbog radova na putu poravnati sa njim, tako da nema ni trotoara. Baš ovaj deo od Doma kulture do ulaza u Gračanicu je katastrofa", rekao je novinarima jedan od okupljenih meštana Miloš Stević.

"Zabrinut sam i kada se deca vraćaju iz škole jer se vozi veoma brzo i evo šta se desilo. Sve nas je ovo potreslo i možemo samo da se molimo bogu da samo dete bude dobro i da se zaista nešto učini da se vožnja prilagodi uslovima na putu", kaže Siniša Đorđević.

 


Graađani na mestu saobraćajne nesreće.

Posted by RTV Kim, Čaglavica on Петак, 05. март 2021.

Među građanima ima i onih koji su mišljenja da u Gračanicu što pre treba uvesti i svetlosnu saobraćajnu signalizaciju.

Trajković, vozač se zbog zadobijenih povreda nalazi u bolnici

Кomandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajkovć izjavio je za Кosovo Onlajn da vozač automobila koji je učestvovao u saobraćajnom incidentu nije priveden jer se zbog zadobijenih povreda nalazi u bolnici u Prištini.

Trajković je kazao da je brat vozača obavestio policiju da je zbog povreda hospitalizovan.

“Vozač koji je udario automobilom dečaka od 13 godina dok je vozio bicikl zbog zadobijenih povreda se nalazi u bolnici. Dok je na lečenju biće pod policijskom prismotrom. Nakon toga će tužilaštvo da pokrene postupak, rekao je Trajković.

Kancelarija za KiM: Za takav čin nema opravdanja

Povodom saobraćajne nesreće u Gračanici u kojoj je povređeno dete, oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi. Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja", navodi se u sopštenju dostavljenom medijima.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju su obećali da će porodici povređenog dečaka "pružiti svu moguću pomoć i logistiku".Ostale vesti

Napadi na novinare tokom protesta

Uoči i tokom današnjih protesta građana, novinari širom Srbije zastrašivani su, napadani ili ometani dok su izveštavali.

  • 04.12.2021
Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021