Vesti
Hronika

Sanirani požari u selima nadomak Kosovske Kamenice

U ataru sela Odevce, Boževce, Malo Ropotovo, Rajanovce juče je došlo do izbijanja šumskih požara koji su u jednom momenti bili blizu naselja. Meštani ovih naselja su pozvali Odeljenje javnih usluga Opštine Ranilug koja je alarmirala Vatrogasne službe iz Gnjilana i Kosovske Kamenice.

Sanirani požari u selima nadomak Kosovske Kamenice
Požar u Malom Ropotovu (Foto Facebook)

Direktor Odeljenja poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja Opštine Ranilug Petar Nikolić kaže da do sada nije bilo u ovoj opštini požara ovakvih razmera koji su počeli sinhronizovano i u jednom danu.

"Požari jesu lokalizovani, sinoć smo bili na terenu. Nismo dobili nikakavu informaciju od Vatrogasnog društva iz Kosovske Kamenice o tačnom, uzroku požara. Znamo da nisu zahvatili veću vegetaciju i površinu, niti su naneli štetu meštanima. Službenici policije su isto bili sa nama na terenu, ali nisu poznati detalji policijskog izveštaja o uzroku požara", rekao je Nikolić za RTV Kim

On je dodao da je požar počeo juče u popodnevnim časovima i da je lokalizovan sinoć u 22 časa i da za sada nema problema po tom pitanju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković smatra da požari nisu slučajnost. On je na svom Fejsbuku napisao da je na desetak lokacija u srpskim selima Boževce, Odevce, Malo Ropotovo, Rajanovce i Ranilug sinoć došlo do serije šumskih požara. "Vatra je tokom večeri lokalizovana, ali posebno zabrinjava da je vatrogasnim ekipama trebalo više od sat vremena da dođu na intervenciju", napisao je Petković.Ostale vesti

Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022
Filipović: Nikoli se stavljaju na teret reči za koje tvrdi da nije izgovorio
Nikola Nedeljković koji je juče uhapšen na Gazimestanu tereti se da je počinio krivično "raspirivanja razdora i netrpeljivosti". Trenutno se nalazi u Policijskoj stanici u Prištini gde je i saslušan. Još uvek se ne zna da li postoji osnov za odrđivanje pritvora.
  • 29.06.2022
Određen pritvor osumnjičenom za nanošenje teških telesnih povreda u tuči kod picerija
Iz Kosovske policije je saopšteno da je U.M. (1998) saslušan u prisustvu advokata zbog sumnje da je počinio krivično delo “Nanošenje teških telesnih povreda”, tokom tuče koja se dogodila 28. juna u blizini picerije “Mrvica” u severnom delu Mitrovice.
  • 29.06.2022