Vesti
Hronika

Sanirani manji požari u Čaglavici i Lapljem Selu

U Čaglavici i Lapljem Selu su tokom podneva izbili požari. Kako su za RTV Kim potvrdili iz Vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, oni su ugašeni i nisu pričinili veću materijalnu štetu.
Sanirani manji požari u Čaglavici i Lapljem Selu
Ilustracija (Foto Kim)

Oko 14 sati zabeležen je manji požar u blizini pravoslavne crkve u Čaglavici. Vatrogasna jedinica je izašla na teren i za kratko vreme sanirala požar.

"Vatrogasna jedinica je sa jednim vozilom i dvoje vatrogasaca odmah izašla na teren. Požar je saniran u roku od pet minuta", kazao je vatrogasac Dejan Đorđević.

On je dodao da materijalne štete nije bilo, i da je kod crkve u Čaglavici goreo plastični otpad.

Dok su vatrogasci bili na terenu, u Lapljem Selu je takođe izbio manji požar u blizini restorana "Dragan".

"Dok smo završavali gašenje požara u Čaglavici, dobili smo poziv ljudi iz Lapljeg Sela koji su prijavili da je kod restorana "Dragan" srušena bandera elektro distribucije, a koja je izazvala manji požar", rekao je Đorđević.

Tokom obe intervencije učestvovalo je jedno vozilo sa 1.000 litara vode i dva vatrogasca. U gašenju požara učestvovali su lokalni meštani, naveo je vatrogasac Đorđević.Ostale vesti

Poznat uzrok tragedije u Hrvatskoj: Uhapšen vozač autobusa, zaspao za volanom
Zamenik opštinskog državnog tužioca Slavko Pranjić je nakon uviđaja na mestu nesreće na autoputu u blizini Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a povređeno više desetina, saopštio da je vozač autobusa uhapšen, prenosi hrvatski portal Jutarnji.
  • 25.07.2021
Deset poginulih, 45 povređenih u sletanju autobusa kod Slavonskog Broda
Deset osoba je poginulo, dok je nekoliko desetina povređeno, kada je autobus kosovskih oznaka sleteo jutros sa autoputa kod Slavonskog Broda, saopštila je hrvatska policija. Osam osoba je teško povređeno. Kako nezvanično saznaje Hina, autobus je saobraćao na liniji Frankfurt-Đakovica.
  • 25.07.2021
Preminuo Miroslav Toholj
Književnik Miroslav Toholj preminuo je jutros u Beogradu nakon kraće bolesti u 64. godini, potvrđeno je Srni u porodici Toholj.
  • 23.07.2021
Zabranjen ulazak srpskim vernicima na Kosovo
Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje pravoslavnim svetinjama na Kosovu, prenosi RTS. 
  • 23.07.2021
Staro Gracko: Pomen stradalim žeteocima
U Starom Gracku kod Lipljana obležene su 22 godine od stradanja četrnaest srpskih žetelaca. 
  • 23.07.2021
Odalović: Izvesno se zna ko je počinio zločin u Starom Grackom
Predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović izjavio je, povodom 22. godišnjice ubistva 14 žetelaca u selu Staro Gracko na Kosovu, da se izvesno zna ko je počinio taj zločin, ali da epiloga još nema, kao ni u ostalim zločinima nad Srbima pre ili po dolasku međunarodne misije.
  • 23.07.2021