Vesti
Hronika

Sanirani manji požari u Čaglavici i Lapljem Selu

U Čaglavici i Lapljem Selu su tokom podneva izbili požari. Kako su za RTV Kim potvrdili iz Vatrogasne jedinice u Lapljem Selu, oni su ugašeni i nisu pričinili veću materijalnu štetu.
Sanirani manji požari u Čaglavici i Lapljem Selu
Ilustracija (Foto Kim)

Oko 14 sati zabeležen je manji požar u blizini pravoslavne crkve u Čaglavici. Vatrogasna jedinica je izašla na teren i za kratko vreme sanirala požar.

"Vatrogasna jedinica je sa jednim vozilom i dvoje vatrogasaca odmah izašla na teren. Požar je saniran u roku od pet minuta", kazao je vatrogasac Dejan Đorđević.

On je dodao da materijalne štete nije bilo, i da je kod crkve u Čaglavici goreo plastični otpad.

Dok su vatrogasci bili na terenu, u Lapljem Selu je takođe izbio manji požar u blizini restorana "Dragan".

"Dok smo završavali gašenje požara u Čaglavici, dobili smo poziv ljudi iz Lapljeg Sela koji su prijavili da je kod restorana "Dragan" srušena bandera elektro distribucije, a koja je izazvala manji požar", rekao je Đorđević.

Tokom obe intervencije učestvovalo je jedno vozilo sa 1.000 litara vode i dva vatrogasca. U gašenju požara učestvovali su lokalni meštani, naveo je vatrogasac Đorđević.Ostale vesti

Zatvoreno osam lokala na Kosovu zbog sumnje da se bave trgovinom ljudima
Uprava za istragu trgovine ljudima kosovske policije je, u saradnji sa drugim nadležnim organima, prethodnih dana izvršila je kontrolu 43 lokala na Kosovu, a osam je zatvorila zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i sumnje da ima naznaka da se radi o trgovini ljudima.
  • 04.12.2021
UNS: Srušena ploča na mestu otmice novinara Đura Slavuja i Ranka Perenića
Kod Velike Hoče na mestu gde su oteti novinari Radio Prištine Đuro Slavuj i Ranko Perenić, ponovo je srušena ploča koju je postavilo Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom na Кosovu, navodi se u saopštenju UNS-a koje je dostavljeno medijima.
  • 03.12.2021
KP: Identifikovani svi učesnici tuče u “Amneziji”
Sva lica koja su učestvovala u tuči do koje je došlo ovog ponedeljka u Vardarskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, a u kojoj je bilo upotrebljeno vatreno oružje, identifikovana su i protiv njih će biti preduzete predviđene zakonske mere, saopšteno je iz Kosovske policije.
  • 02.12.2021
Apelacioni sud potvrdio presude za ratne zločine Krstiću i Šabaniju
Apelacioni sud Kosova potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini od 23. marta ove godine, kojom su Zlatan Кrstić i Destan Šabani osuđeni za ratne zločine na Кosovu protiv civilnog stanovništva.
  • 02.12.2021
Ranjene dve osobe nedaleko od Prištine
U mestu Devet Jugovića kraj Prištine su u poslepodnevnim časovima ranjene dve osobe.
  • 01.12.2021
Gradonačelnik Kline osuđen zbog sukoba interesa, zaposlio ćerku
Osnovni sud u Peći proglasio je gradonačelnika Kline Zenuna Eljezaja krivim za sukob interesa, osudivši ga na plaćanje kazne od 4.000 evra nakon što je svojoj ćerki omogućio da se zaposli u Glavnom centru porodične medicine (GCPM) u Klini.
  • 01.12.2021