Vesti
Hronika

Samoopredeljenje preuzelo odgovornost za suzavac

Pokret Samoopredeljenje preuzeo je odgovornost za aktiviranje suzavca uoči početka inauguracije Hašima Tačija, prenosi portal koha.net
Samoopredeljenje preuzelo odgovornost za suzavac
Suzavac uoči inauguracije (Foto Zeri)

"Hašim Tači nikada neće biti predsednik Kosova", poručuju iz Samoopredeljenja, a prenosi prištinski portal koha.net.

U saopštenju Samoopredeljenja se navodi da je Tači izabran za predsednika ucenom i kupovinom glasova poslanika Demokratske partije Kosova i Srpske liste.

Iz Samoopredeljenja podsećaju da su političku karijeru Hašima Tačija obeležili "kontinuirani kompromisi za Srbiju, nasilje, kriminal i korupcija".

"Zbog toga nećemo prihvatiti Tačija kao predsednika Republike. Suprotstavljaćemo se dosledno i bez kompromisa".Ostale vesti

“Mitropolit Amfilohije najveći sledbenik Kosovskog zaveta”
“Na Kosovu i Metohiji mitropolit Amfilohije je prepoznat kao patrijarh Pavle, kao čovek koji je u svakoj našoj kući, kao čovek čiju ljubav nećemo moći da zaboravimo i ona će biti naša nada u opstanak”, kazao je književnik i novinar Živojin Rakočević.
  • 30.10.2020
Sahrana mitropolita Amfilohija u nedelju u kripti Sabornog hrama u Podgorici
Episkopski savet Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštio je da će mitropolit Amfilohije biti sahranjen u nedelju, 1. novembra, u kripti Sabornog hrama u Podgorici.
  • 30.10.2020
“Mitropolit je bio figura koju niko nije mogao da zaobiđe”
Mitropolit Amfilohije koji je preminuo od posledica koronavirusa smatrao se jednim od najmoćnijih ljudi Srpske pravoslavne crkve. Na čelu Mitropolije crnogorsko-primorske bio je 30 godina.
  • 30.10.2020
Preminuo mitropolit Amfilohije
Jutros u 8:20 časova, u Кliničko-bolničkom centru Crne Gore, preminuo je mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije Radović, potvrdila je Mitropolija.
  • 30.10.2020
Opljačkano srpsko domaćinstvo u Plemetini kod Obilića
Domaćinstvo Veljka Vuksanovića opljačkano je u selu Plemetina kod Obilića, a nepoznate maskirane osobe odnele su vredne delove mehanizacije i alata.
  • 27.10.2020
Čaglavica: Nelegalno posedovanje oružja
Na kružnom toku u Čaglavici, u subotu, oko 20:00 časova privedene su dve osobe zbog nelegalnog posedovanja oružja, saopštila je kosovska policija. Nakon saslušanja lica su oslobođena.
  • 25.10.2020