Vesti
Hronika

Sami Ljuštaku dobio poziv za Specijalni sud

Nakon što je bivši komandant Operativne zone OVK za Lab i bivši poslanik kosovske skupštine Rustem Mustafa Remi pozvan da pred Specijalnom sudom 14. januara da izjavu, pozivi iz Specijalnog suda stigli su i šefu vojnog suda OVK Sokolju Dobruni, Nazifu Mehmetiju, koji je poznat kao "Komandant Dini", i bivšem komandantu OVK Samiju Ljuštakuu.
Sami Ljuštaku dobio poziv za Specijalni sud
Ilustracija (Foto rtcg.me)

Šef vojnog suda OVK Sokolj Dobruna je pozvan da se 12. decembra pojavi u Specijalnom sudu za ratne zločine.

Dobruna je u emisiji Presing na T-7 rekao da ne zna u kom je svojstvu pozvan da se pojavi pred sudom, ali da ga je "slovenska kancelarija" Specijalnog tužilaštva uputila to da uradi.

Dobruna je kazao i da OVK nije počinila nikakav zločin, ali da će on sarađivati sa sudom.

"Nazif Mehmeti, poznat kao ’Komandant Dini’, pozvan je da dâ izjavu 22, 23. i 24. januara", izjavio je za portal Lajmi njegov advokat Tahir Recaj.

Prvi je poziv za Specijalni sud dobio Rustem Mustafa, poznat i po ratnom nadimku "Komandant Remi", koji je tokom rata predvodio jedinice u zoni oko Podujeva.

Prištinski mediji su potom javili da su istražitelji Specijalnog suda ispitali i Astrita Šabanija, nekadašnjeg pripadnika OVK koji se već nalazi u zatvoru.Ostale vesti

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022