Vesti
Hronika

Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić

Sala u Domu kulture u Velikom Ropotovu danas je bila mala da primi više od pet stotina ljudi koji su došli da prisustvuju komemorativnom skupu održanom povodom tragične smrti gradonačelnika Raniluga Gradimira Mikića.
Sahranjen gradonačelnik Raniluga Gradimir Mikić
Komemorativni skup (Foto RTV Puls)

U oproštajnom govoru gradonačelniku Mikiću pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je naglasio da je vest o Mikićevoj tragičnoj smrti odjeknula kao grom iz vedrog neba.

"Pamtićemo ga kao velikog čoveka i borca za prava Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Petković.

Potpredsednik opštine Ranilug Vladica Aritonović rekao je da je Mikić bio neustrašiv u ostvarivanju svega dobrog što je planirao za svoju porodicu, kao i za sve Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Gradimir je bio jedan od poslednjih srpskih vitezova. Čovek koji se nikoga i ničega nikada nije plašio. Bio je hrabriji od svih koje sam poznavao", rekao je Aritonović.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić istakao je da je Mikić bio vredan i pošten čovek posvećen porodici i svom narodu.

Arhimandrit Ilarion, iguman manastira Draganac je u svom oproštaju preneo duhovnu utehu, a dr Đorđe Andrejević, istako je da je otišao veliki vizionar.

"Zar baš uvek moraju prvi da odu najbolji među nama?", upitao se dr Andrejević.

Predstavnik Krunskog saveta Srbije Predrag Medenica uputio je saučešća porodici Mikić u ime prestolonaslednika Aleksandra i njegove supruge Katarine.

Od Gradimira Mikića oprostili su se porodica, prijatelji, predstavnici Kancelarije za KiM, Krunskog saveta Srbije, predstavnici kosovskih institucija, gradonačelnici, predstavnici međunarodnih organizacija na Kosovu i civilnog sektora, kao I brojni građani.

Mikić je u petak, 15. septembra, poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Niša, zajedno sa predsednikom Skupštine opštine Ranilug Sašom Aleksićem.

Gradimir Mikić rođen je 1967. u Gnjilanu, iza sebe je ostavio suprugu i tri kćerke. Sahranjen je na seoskom groblju u Velikom Ropotovu.Ostale vesti

Izvršen pretres u Rudaru i Zvečanu u vezi sa događajima u Banjskoj, nema uhapšenih
Pripadnici Kosovske policije izvršili su danas u kasnim poslepodnevnim časovima pretres u dve kuće u opštini Zvečan, potvrdio je za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani.
  • 04.10.2023
KP: Uhapšene dve osobe zbog prodaje oružja
Dve osobe iz Peći se sumnjiče za krivično delo uvoz, izvoz, snabdevanje, prevoz, proizvodnja, neovlašćena razmena, posredovanje ili prodaja oružja ili eksploziva, saopšteno je medijima iz Kosovske policije.
  • 04.10.2023
Federalna uprava policije BIH o navodima da je Radoičić kupovao oružje u Tuzli

Nakon što je Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo da je Milan Radoičić kupovao oružje u Tuzli, a isto mu bilo transportovano u Beograd odakle ga je prenosio na Kosovo, oglasila se i Federalna uprava policije za N1 Sarajevo.

  • 04.10.2023
Pretraga terena u Banjskoj i dalje traje

Policija Kosova i dalje sprovodi pretragu terena u Banjskoj. Situacija na severu Kosova je mirna.

  • 04.10.2023
Više javno tužilaštvo najavilo žalbu na sudsku odluku o puštanju Radoičića

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu će se žaliti na odluku suda o neodređivanju pritvora Milanu Radoičiću koji se tereti za više krivićnih dela u vezi oružanog sukoba, 24. septembra u Banjskoj, na severu Kosova.

  • 04.10.2023
Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo
Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je, nakon saslušanja okrivljenog Milana Radoičića o razlozima za određivanje pritvora, odbio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za određivanje pritvora usled opasnosti od bekstva, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.
  • 04.10.2023