Vesti
Hronika

Sa spomenika u Velikoj Hoči uklonjena srpska zastava

Zastavu Srbije sa spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči kod Orahovca sinoć su uklonile nepoznate osobe, javlja televizija Most.
Sa spomenika u Velikoj Hoči uklonjena srpska zastava
Spomenik u Hoči (Foto Srna)

Predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba iz Velike Hoče i Orahovca Negovan Mavrić rekao je da je i jarbol polomljen i odbačen u blizini spomen-obeležja.

“Primetni su tragovi više osoba koje su očigledno posle ovog vandalskog čina umakle u pravcu južnog dela Orahovca, nastanjenog iskučivo Albancima”, rekao je Mavrić.

Mavrić je rekao da je slučaj prijavljen Kosovskoj policijskoj službi.

Spomen-obeležje nestalim i kidnapovanim Srbima podignuto je na ulazu u Veliku Hoču iz pravca Orahovca.

U Velikoj Hoči i Orahovcu živi nešto manje od 1.000 Srba, od blizu 10.000 koliko ih je ranije živelo na području opštine Orahovac.

 Ostale vesti

Sahrana profesora Lazića u ponedeljak u Beogradu
Profesor Živorad Lazić Điđa, koji je preminuo juče posle kraće bolesti, biće sahranjen u ponedeljak 1. juna u Beogradu.
  • 29.05.2020
Orahovac: Nakratko skinuta tabla ulice “Slovena Radića”
U Orahovcu je juče ulica "Slovena Radića" nakratko ostala bez table koja nekoliko decenija pokazuje da je u toj ulici rođen i živeo mladić koji je tragično nastradao na jednoj od radnih akcija ,,Bratstva i jedinstva“ 1984.godine u Slavonskoj Požegi.
  • 29.05.2020
Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020