Vesti
Hronika

Sa spomenika u Velikoj Hoči uklonjena srpska zastava

Zastavu Srbije sa spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima u Velikoj Hoči kod Orahovca sinoć su uklonile nepoznate osobe, javlja televizija Most.
Sa spomenika u Velikoj Hoči uklonjena srpska zastava
Spomenik u Hoči (Foto Srna)

Predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba iz Velike Hoče i Orahovca Negovan Mavrić rekao je da je i jarbol polomljen i odbačen u blizini spomen-obeležja.

“Primetni su tragovi više osoba koje su očigledno posle ovog vandalskog čina umakle u pravcu južnog dela Orahovca, nastanjenog iskučivo Albancima”, rekao je Mavrić.

Mavrić je rekao da je slučaj prijavljen Kosovskoj policijskoj službi.

Spomen-obeležje nestalim i kidnapovanim Srbima podignuto je na ulazu u Veliku Hoču iz pravca Orahovca.

U Velikoj Hoči i Orahovcu živi nešto manje od 1.000 Srba, od blizu 10.000 koliko ih je ranije živelo na području opštine Orahovac.

 Ostale vesti

Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021