Vesti
Hronika

Rudare: J.K. iz Zubinog Potoka udario u vozilo sa petočlanom porodicom, pa pobegao

Na magistralnom putu Priština – Raška u Velikom Rudaru (kod groblja), u subotu oko 21.00 sat došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je osumnjičeni J. K., krećući se velikom brzinom, otpozadi udario drugo vozilo u kom je bila petočlana porodica.
Rudare: J.K. iz Zubinog Potoka udario u vozilo sa petočlanom porodicom, pa pobegao
Ilustracija (Foto Pixabay)

Radio Kosovska Mitrovica saznaje da se u automobilu nalazio sveštenik Srpske pravoslavne crkve na službi u Novom Pazaru Savo Šmigić sa suprugom i troje maloletne dece.

Nakon što se kratko zaustavio J. K. je pobegao sa lica mesta.

Kosovska policija privela je osumnjičenog pola sata kasnije u selu Zupče, na teritoriji opštine Zubin Potok, potvrdio je za Radio Kosovsku Mitrovicu, vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Eljšani navodi da se radi o J. K. (1994) iz Zubinog Potoka koji je upravljao vozilom „Volksvagen Pasat“ kragujevačkih registarskih oznaka, i koji je nakon izazivanja saobraćajne nezgode, pobegao sa lica mesta. Nakon što je priveden, odlukom tužioca, braniće se sa slobode, a slučaj je u daljoj nadležnosti suda.

Sveštenik Savo Šmigić, koji je upravljao vozilom „Volksvagen Sharan“ novopazaraskih oznaka, rekao je za Radio Kosovsku Mitrovicu da je u retrovizoru primetio da im se velikom brzinom približava drugi automobil, te da je počeo da pojačava brzinu pokušavajući da se odmakne. Međutim, došlo je do udarca. Nakon što su se zaustavili, sveštenik Šmigić kaže da je izašao iz automobila i krenuo prema vozilu koje ih je udarilo, ali je J. K. dodao gas i pobegao sa lica mesta.

Lakše telesne povrede dobili su supruga i devojčica (12) kojima je kompletna dijagnostika urađena u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, a koje su nakon fiksiranja vratova medicinskim kragnama puštene na kućno lečenje.Ostale vesti

KP: Četrnaestogodišnjak samo pokazivao noževe
Večeras nešto pre 18 časova na igralištu u Mikro naselju došlo je do incidenta među decom kada je jedan četrnaestogodišnjak pretio noževima drugoj deci. Srpski izvori navode da se radilo o licu albanske nacionalnosti koji je napao srpsku decu, dok Kosovska policija, ne precizirajući nacionalnost, negira da je u ovom slučaju maloletnik nasrnuo na drugu decu, već da je pokazao noževe, nakon čega su se deca uplašila i otrčala u svoje kuće.
  • 23.09.2023
Nikola Elezović: Otac je lošeg zdravstvenog stanja

Nikola Elezović, sin Ilije Elezovića koji se sumnjiči za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva i koji se nalazi u pritvoru u Podujevu, kazao je da je njegov otac jako lošeg zdravstvenog stanja, nakon dve teške operacije karcinoma i da metastaza napreduju.

  • 23.09.2023
Kosovska policija na Bistrici zaplenila preko 3,5 tone paprike iz Srbije

Kosovska policija sprečila je noćas na Severu šverc preko tri i po tone paprike, pohvalila se sama svojim rezultatima.

  • 23.09.2023
Policija o bombama u Kosovskom Pomoravlju: Otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti
U vezi sa bacanjem ručnih bombi u Kosovskom Pomoravlju, otvoren je slučaj izazivanja opšte opasnosti. Iz Kosovske policije je potvrđeno da su dve bombe eksplodirale, jedna ne, i saopšteno je da je istraga u toku.
  • 23.09.2023
Lučić: Najteži deo smo rešili
Najteži deo smo rešili, a to je da uopšte naša firma postoji, kaže za RTS generalni direktor "Telekoma Srbija" Vladimir Lučić nakon što je Priština usvojila žalbu na rešenje o zabrani rada ćerke firme "MTS doo" na Kosovu.
  • 23.09.2023
Barbano osudio upotrebu eksplozivnih naprava
Šef EULEKS-a Đovani Pjetro Barbano osudio je bacanje eksplozivnih naprava na Kosovu i istakao  da "ovakvi incidenti pokazuju neophodnost hitne deeskalacije".
  • 22.09.2023