Rošiću i Spasojeviću produžen pritvor, Srpska lista traži njihovo oslobađanje

Osumnjičenima za učešće u ubistvu lidera SDP-a Olivera Ivanovića, Marku Rošiću i Nedeljku Spasojeviću, produžen je pritvor na još dva meseca, potvrdio je za KoSSev Rošićev branilac, Mahmut Haljimi.

Podeli ovaj članak sa:
 • Sa mesta ubistva Olivera Ivanovića (Foto Kim arhiva)

Rošić i Spasojević nalaze se u pritvoru još od 23. novembra 2018. godine kada su uhapšeni u akciji Kosovske policije. Tom prilikom uhapšen je i policajac Dragiša Marković koji je naknadno pušten iz pritvora, dok je potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, tada izbegao hapšenje. Za njim je naknadno raspisana poternica.

Na produženje pritvora reagovala je Srpska lista koja u saopštenju ističe da se Rošić i Spasojević drže u pritvoru bez ikakvog pravnog osnova i dokaza, te da se time, kako ističu, nastavlja silovanje pravde u režiji političkih krugova u Prištini.

"Držati nevine ljude skoro godinu dana u pritvoru je kazna bez presude časnim ljudima, od strane kosovskog pravosuđa, koji na ovij način želi da od naših sugrađana pod prisilom iznudi iskaz koji im je potreban zarad političkih planova koje su skovali u Prištini pre brutalnog upada na sever Кosova i Metohije prošle godine".

U Srpskoj listi ističu da je iznuda iskaza krivično delo kako po međunarodnim konvencijama, tako i prema kosovskim zakonima, i da predstavlja institucionalno nasilje bez presedana.

"Zahtevamo od nadležnih organa da Nedeljka i Marka, ali i ostale neosnovano uhapšene momentalno oslobode, a da javnosti predstave konkretne dokaze kojima raspolažu, a za koje je tužilac koji vodi ovaj proces u medijima izjavio da ih nema", navodi se u u saopštenju Srpske liste.

 

Ostale vesti

 • Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Hag istražuje Kancelariju koja je deo kosovskog Ministarstva pravde

  Specijalno tužilaštvo za zločine bivših pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova, sa sedištem u Hagu, sprovodi istragu o ulozi Kancelarije za pravnu zaštitu potencijalno optuženih pred Specijalizovanim većima, koja postoji u okviru kosovskog Ministarstva pravde, kao i rukovodioca te kancelarije Dritona Ljajćija.

 • KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  KP: Uhapšen zbog utaje poreza

  Kosovska policija uhapsila je danas jednog Albanca zbog sumnje da je „utajio porez“ i time oštetio kosovski budžet za skoro 750 hiljada evra, navodi se u policijskom saopštenju.

 • Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Specijalni sud pozvao Berišu i Krieziua

  Šef Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati, saopštio je danas da je Specijalni sud pozvao na saslušanje još jednog bivšeg pripadnika OVK Sejdija Berišu, prenosi Gazeta Ekspres.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane