Vesti
Hronika

Rošić, Spasojević i Basara od danas u kućnom pritvoru

Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari, optuženima za pomaganje u izvršenju ubistva Olivera Ivanovića danas je određena mera kućnog pritvora, potvrđeno je za RTV Kim.
Rošić, Spasojević i Basara od danas u kućnom pritvoru
Sa prethodnih suđenja (Foto Kim arhiva)

Advokati optuženih su u više navrata tražili od Sudskog veća da Rošiću, Spasojeviću i Basari omogući da budu u kućnom pritvoru, ali je sudija Valjon Kurtaj do danas nije odgovarao na te zahteve.

Osim izricanja ove mere, na današnjem ročištu nije bilo saslušanja svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Suđenje je odloženo zbog nedavnog ubistva advokata porodice Ivanović, Milana Bigovića.

Kako je potvrđeno za RTV Kim, suđenje će biti nastavljeno 21. i 22. jula.

Optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara proveli su u pritvoru više od 40 meseci.

Osim navednih, osumnjičeni su i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. U optužnici se kao organizatori kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo srpskog političara navode i Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić.

Korenica: Ne znam zašto su Spasojevića držali u pritvoru

Branilac Nedeljka Spasojevića, optuženog u slučaju ubistva Olivera Ivanovića,  Faruk Korenica, kazao je da još nije poznat osnov za njihivo oslobađanje, jer nisu dobili odluku suda.

"Osnov za njihovo oslobađenje još tačno ne znamo. Odluku suda dobićemo sutra ili prekosutra. Izvršićemo uvid u to rešenje i videćemo šta je to nateralo sud da promeni svoje mišljenje, iako je pritvor određen iz tri razloga: opasnost od bekstva, uticanje na svedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog dela, što apsolutno nije postajalo. Ako je šest članova te grupe, a trojica se brane sa slobode, zašto oni nisu pobegli do sad, zašto ti koji su na slobodi nisu uticali na svedoke?", kazao je Korenica.

Advokat Nedeljka Spasojevića navodi da prošlost njegovog klijenata nije takva, da je sud mogao da zasnuje svoju odluku na njegovoj prošlosti.

"On nikada nije bio kažnjavanja, nije se protiv njega vodio krivični postupak. On je kažnjen tek novembra meseca, jedanaest meseci je bio na slobodi, o njemu se pisalo u štampi. On je obavljao svoj posao, da je hteo da pobegne to bi uradio", dodaje advokat.

 Ostale vesti

Svećlja: Osumnjičeni za ubistvo trudnice izvršio samoubistvo
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja saopštio je da je osumnjičeni za ubistvo trudnice u dvorištu Univerzitetsko-kliničkog centra Kosova izvršio samoubistvo.
  • 02.12.2022
Đokoviću produžen pritvor za još 60 dana
Miloradu Đokoviću (62) koji je 26. juna ove godine uhapšen u Vitomirici kod Peći zbog navodnog ratnog zločina, produžen je pritvor na još 60 dana.
  • 02.12.2022
U Istoku uhapšen Srbin osumnjičen za ratni zločin

U toku jučerašnjeg dana u opštini Istok uhapšen je Gavrilo Milosavljević (63) kada je išao da prijavi uzurpiranu imovinu, a priveden je pod sumnjom za navodno učešće u ratnom zločinu, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju. Kosovska policija navodi da je uhapšen muškarac G.M. osumnjičen za ratne zločine počinjene nad civilnim stanovništvom u periodu 1998-1999. godine u Dubravi.

  • 02.12.2022
Ubistvo trudnice ispred KBC u Prištini, zvaničnici osudili ovaj zločin
Tridesetpetogodišnja trudnica ubijena je sinoć u Prištini ispred ginekološke klinike Univerzitetskog kliničkog centra. Vest je potvrdio i kosovski premijer Aljbin Kurti.
  • 01.12.2022
U Badovcu napadnute dve osobe, napadači privedeni
Kosovska policija saopštila je u svom dvadesetčetvoročasovnom izveštaju da su juče u Novom Badovcu kod Gračanice dvojica muškaraca kosovskih državljana privedena zbog napada na dva lica.
  • 29.11.2022
Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022