Vesti
Hronika

Rošić, Spasojević i Basara od danas u kućnom pritvoru

Marku Rošiću, Nedeljku Spasojeviću i Radetu Basari, optuženima za pomaganje u izvršenju ubistva Olivera Ivanovića danas je određena mera kućnog pritvora, potvrđeno je za RTV Kim.
Rošić, Spasojević i Basara od danas u kućnom pritvoru
Sa prethodnih suđenja (Foto Kim arhiva)

Advokati optuženih su u više navrata tražili od Sudskog veća da Rošiću, Spasojeviću i Basari omogući da budu u kućnom pritvoru, ali je sudija Valjon Kurtaj do danas nije odgovarao na te zahteve.

Osim izricanja ove mere, na današnjem ročištu nije bilo saslušanja svedoka u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

Suđenje je odloženo zbog nedavnog ubistva advokata porodice Ivanović, Milana Bigovića.

Kako je potvrđeno za RTV Kim, suđenje će biti nastavljeno 21. i 22. jula.

Optuženi Marko Rošić, Nedeljko Spasojević i Rade Basara proveli su u pritvoru više od 40 meseci.

Osim navednih, osumnjičeni su i Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović. U optužnici se kao organizatori kriminalne grupe koja je organizovala ubistvo srpskog političara navode i Zvonko Veselinović, Milan Radoičić i Željko Bojić.

Korenica: Ne znam zašto su Spasojevića držali u pritvoru

Branilac Nedeljka Spasojevića, optuženog u slučaju ubistva Olivera Ivanovića,  Faruk Korenica, kazao je da još nije poznat osnov za njihivo oslobađanje, jer nisu dobili odluku suda.

"Osnov za njihovo oslobađenje još tačno ne znamo. Odluku suda dobićemo sutra ili prekosutra. Izvršićemo uvid u to rešenje i videćemo šta je to nateralo sud da promeni svoje mišljenje, iako je pritvor određen iz tri razloga: opasnost od bekstva, uticanje na svedoke i opasnost od ponavljanja krivičnog dela, što apsolutno nije postajalo. Ako je šest članova te grupe, a trojica se brane sa slobode, zašto oni nisu pobegli do sad, zašto ti koji su na slobodi nisu uticali na svedoke?", kazao je Korenica.

Advokat Nedeljka Spasojevića navodi da prošlost njegovog klijenata nije takva, da je sud mogao da zasnuje svoju odluku na njegovoj prošlosti.

"On nikada nije bio kažnjavanja, nije se protiv njega vodio krivični postupak. On je kažnjen tek novembra meseca, jedanaest meseci je bio na slobodi, o njemu se pisalo u štampi. On je obavljao svoj posao, da je hteo da pobegne to bi uradio", dodaje advokat.

 Ostale vesti

Dvanaest godina od ubistva dr Meska

Danas se navršava dvanaest godina od smrti mitrovičkog pedijatra, dr Mesuda Džekovića, koji je stradao u eksploziji ručne bombe, u severnom delu Mitrovice.

  • 02.07.2022
Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

  • 30.06.2022
Dva puta privođen zbog pevanja ‚‚Kosovo je srce Srbije‚‚
Branko Antić, predsednik organizacije "Srpska solidarnost" privođen je juče u dva navrata zbog, kako su mu rekli u Policiji, ugrožavnja pravnog poretka i širenja mržnje.
  • 30.06.2022
ZP:Priveden muškarac zbog ulaska na Kosovo alternativnim putevima

Kosovska policija je u opštini Zubin Potok privela muškarca, srpskog državljanina, osumnjičenog da je alternativnim putevima stigao iz centralne Srbije na Kosovo.

  • 30.06.2022
Napadnuta ekipa Hitne pomoći u Lapljem Selu. U društvu napadača bio i komandir policije u Gračanici
Rano jutros prilikom pružanja pomoći povređenom licu u udesu koji se rano jutros dogodio između Lapljeg Sela i Gračanice napadnuta je ekipa hitne pomoći iz Lapljeg Sela.  
  • 29.06.2022
Miloradu Đokoviću određen pritvor do 30 dana
Sudija Osnovnog suda u Prištini odredio je pritvor do 30 dana Miloradu Đokoviću iz Vitomirice kod Peći, koji je u ponedeljak uhapšen zbog sumnje da je 1999. godine učestvovao u navodnom ratnom zločinu.
  • 29.06.2022