Vesti
Hronika

Risto Jovanović iz Podgorice izjasnio se da nije kriv

Pred Osnovnim sudom u Prištini završeno je saslušanje Rista Jovanovića iz Podgorice, koji je uhapšen nakon parastosa na Gazimestanu, a tereti se za "izazivanje nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti".
Risto Jovanović iz Podgorice izjasnio se da nije kriv
Risto Jovanović (Foto Kim)

Sudija Osnovnog suda Vljora Pacoli, pročitala je optužnicu, nakon čega se Jovanović izjasnio da nije kriv.

Risto je kazao "da nije došao da širi mržnju, da je na Kosovu boravio i pre dve godine i da nije imao problema". 

Saslušanju je prisustvovao i ambasador Crne Gore na Kosovu Mirsad Bibović.

Podsetimo, Risto Jovanović uhapšen je 28. juna na Gazimestanu, nakon čega mu je određeno zadržavanje od 48 sati.

Tužilac je zatražio produžetak pritvora, zbog opasnosti od bekstva.

Izricanje odluke, da li će Jovanović biti pušten da se brani sa slobode ili ne, očekuje se posle 13:00 časova.Ostale vesti

VJT u Vranju demantuje hapšenje direktora u Bujanovcu
Više javno tužilaštvo u Vranju demantovalo je izjavu šefa kabineta predsednice Kosova Bljerima Velja da je direktor Doma kulture u Bujanovcu Jeton Ismail uhapšen jer je, kako je Velja naveo, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
Zvečan: Srbi i dalje protestuju, ne odustaju od svojih zahteva

Srbi u Zvečanu protestuju trinaesti dan. U neposrednoj blizini crkve Svetog Đorđa prisutno je nekoliko desetina građana. Mirno je.

  • 10.06.2023
Srbin iz Pomoravlja uhapšen zbog navodnog ratnog zločina pušten na slobodu

Srbin M.M. (1955) uhapšen u četvrtak u selu Bosce kod Kosovske Kamenice, uz optužbe za ratni zločin, pušten je već narednog dana. „Rekli su mu – „slobodan si, nisi odgovoran za to“, kazao je za KoSSev njegov sin.

  • 10.06.2023
Velja: Uhapšen direktor Doma kulture u Bujanovcu zbog predstave koju je finansiralo Kosovo
Šef kabineta predsednice Kosova Bljerim Velja zatražio je hitno puštanje iz pritvora direktora Doma kulture u Bujanovcu Jetona Ismaila, koji je uhapšen jer je, kako Velja navodi, dozvolio pozorišnu predstavu koju finansiraju kosovske institucije.
  • 10.06.2023
KFOR: Protest je počeo mirno, ali je kasnije postao nasilan

“Tokom protesta mnogi vojnici KFOR-a su povređeni bacanjem kamenja, improvizovanih eksplozivnih naprava i upotrebom oružja. Bilo je jasno da ima ljudi koji su pokušavali da protestuju mirno, ali je takođe bilo jasno da se iza njih kriju neke kriminalne grupe koje samo pokušavaju da napadnu trupe KFOR-a”, rekao je povodom dešavanja u Zvečanu 29. maja portparol KFOR-a italijanski pukovnik Andrea Galijeni na konferenciji za medije u Prištini.

  • 09.06.2023
Kancelarija za KiM: Uhapšen Srbin iz sela Bosce
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je juče u selu Bosce kod Кosovske Кamenice uhapšen Srbin Mirko M, zajedno sa još dvoje Srba iz ovog mesta koji su naknadno pušteni na slobodu. Ovo hapšenje je ocenjeno kao još jedan vid zastrašivanja, uz napomenu da, prema tvrdnjama porodice uhapšenog, on nije bio deo policijskih i vojnih struktura.
  • 09.06.2023