Vesti
Hronika

Ristića terete za 15 krivičnih dela

Bivši predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić osumnjičen je za ukupno 15 krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.
Ristića terete za 15 krivičnih dela
Slaviša Ristić (Foto arhiva Kim)

Euleksov sudija izrekao mu je meru obaveznog javljanja policiji, zabranu prilaska svedocima i biće mu oduzet pasoš, rekao je Ristićev branilac, advokat Ljubomir Pantović, istakavši da se bivši predsednik opštine Zubin Potok dobrovoljno odazvao pozivu suda i da je današnje saslušanje u Kosovskoj Mitrovici trajalo oko šest sati.

Pantović je kazao da je Ristić osumnjičen za 15 krivičnih dela, među kojima je i ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija, koje se dogodilo 26. jula 2011. godine prilikom pokušaja specijalnih jedinica Kosovske policije da zauzmu prelaz Brnjak na severu Kosova.

Međunarodni tužilac zatražio je da se Ristiću odredi kući pritvor, ali je sudija odbio taj predlog, tako da Ristić ima obavezu da se dva puta sedmično javlja policiji, da preda pasoš i izrečena mu je mera zabrane približavanja svedocima, kazao je Pantović.Ostale vesti

Specijalno tužilaštvo u Prištini povuklo nalog za hapšenje Milana Radoičića
Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje Milana Radoičića koji je osumnjičen za krivično delo "učešće ili organizacija organizovane kriminalne grupe", prenosi RTS.
  • 28.02.2021
Gračanica: I večeras skup podrške za privedene mladiće
I večeras se oko 50 građana samoinicijativno okupilo ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružilo podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 28.02.2021
Izgorela kuća u selu Kaljin, kod Leposavića
U selu Kaljin, u opštini Leposavić, danas je izgorela kuća usled loših električnih instalacija. Pričinjena je velika materijalna šteta. Žrtava, međutim, nije bilo, zahvaljujući komšijama koji su, nepokretnu stariju osobu izvukli kroz prozor kuće zahvaćene plamenom.
  • 28.02.2021
Priveden osumnjičeni koji je povredio mladića u Severnoj Mitrovici

Muškarac A. S. (1997) albanske nacionalnosti, sa prebivalištem na Kosovu, koji je sinoć oko 22 časa u severnom delu Mitrovice povredio mladića M. M. (1995), priveden je zbog krivičnog dela “ubistvo u pokušaju”, potvrdio je za Radio Kontakt Plus portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

  • 28.02.2021
I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021