Vesti
Hronika

Ristića terete za 15 krivičnih dela

Bivši predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić osumnjičen je za ukupno 15 krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.
Ristića terete za 15 krivičnih dela
Slaviša Ristić (Foto arhiva Kim)

Euleksov sudija izrekao mu je meru obaveznog javljanja policiji, zabranu prilaska svedocima i biće mu oduzet pasoš, rekao je Ristićev branilac, advokat Ljubomir Pantović, istakavši da se bivši predsednik opštine Zubin Potok dobrovoljno odazvao pozivu suda i da je današnje saslušanje u Kosovskoj Mitrovici trajalo oko šest sati.

Pantović je kazao da je Ristić osumnjičen za 15 krivičnih dela, među kojima je i ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija, koje se dogodilo 26. jula 2011. godine prilikom pokušaja specijalnih jedinica Kosovske policije da zauzmu prelaz Brnjak na severu Kosova.

Međunarodni tužilac zatražio je da se Ristiću odredi kući pritvor, ali je sudija odbio taj predlog, tako da Ristić ima obavezu da se dva puta sedmično javlja policiji, da preda pasoš i izrečena mu je mera zabrane približavanja svedocima, kazao je Pantović.Ostale vesti

Odloženo suđenje Zlatanu Krstiću
Suđenje Zlatanu Krstiću za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva koje je trebalo da bude nastavljeno juče i danas odloženo je za novembar, kazao je za RTV Kim njegov advokat Dejan A. Vasić.
  • 21.10.2020
Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020