Vesti
Hronika

Ristića terete za 15 krivičnih dela

Bivši predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić osumnjičen je za ukupno 15 krivičnih dela, među kojima je i teško ubistvo.
Ristića terete za 15 krivičnih dela
Slaviša Ristić (Foto arhiva Kim)

Euleksov sudija izrekao mu je meru obaveznog javljanja policiji, zabranu prilaska svedocima i biće mu oduzet pasoš, rekao je Ristićev branilac, advokat Ljubomir Pantović, istakavši da se bivši predsednik opštine Zubin Potok dobrovoljno odazvao pozivu suda i da je današnje saslušanje u Kosovskoj Mitrovici trajalo oko šest sati.

Pantović je kazao da je Ristić osumnjičen za 15 krivičnih dela, među kojima je i ubistvo kosovskog policajca Envera Zumberija, koje se dogodilo 26. jula 2011. godine prilikom pokušaja specijalnih jedinica Kosovske policije da zauzmu prelaz Brnjak na severu Kosova.

Međunarodni tužilac zatražio je da se Ristiću odredi kući pritvor, ali je sudija odbio taj predlog, tako da Ristić ima obavezu da se dva puta sedmično javlja policiji, da preda pasoš i izrečena mu je mera zabrane približavanja svedocima, kazao je Pantović.Ostale vesti

Tačijevo obezbeđenje pod istragom PIK-a i tužilaštva
Policijski inspektorat Kosova i Državno tužilaštvo objavili su u zajedničkoj izjavi da se bave jučerašnjim incidentom u kome su telohranitelji predsednika Kosova Hašima Tačija pretukli aktivistu Pokreta Samoopredeljenja (PS) koji je Tačija nazivao "lopovom".
  • 04.06.2020
Dečani: Preminuo poslednji Srbin u varošici
U Dečanima je juče pronađeno telo Boška Ćirića (58), jedinog Srbina koji je živeo u toj metohijskoj varoši. Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu i veruje se da je smrt nastupila nenasilno.
  • 03.06.2020
U Osojanu opljačkane dve kuće
U Osojanu, opština Istok, opljačkane su dve povratničke kuće. U pitanju su porodice Repanović.
  • 02.06.2020
Nesreća u rudniku u Novom Brdu
U rudniku Novo Brdo danas se dogodila nesreća, potvrđeno je za RTV Kim u Policiji. Predstavnici sindikata navode da su dve osobe bile u jami kada se dogodila nesreća.
  • 02.06.2020
Kamenovana srpska kuća u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su noćas kuću Jovana Ristića u selu Ljubožda kod Istoka, načinivši materijalnu štetu.
  • 01.06.2020
Branioci optuženih očekaju skori nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića
Advokati odbrane u slučaju ubistva Olivera Ivanovića očekuju da će uskoro biti zakazano drugo pripremno ročište koje je sredinom marta odloženo zbog pandemije Kovid 19.
  • 01.06.2020