Vesti
Hronika

Ristić: Incident je politički motivisan

Slaviša Ristić je za RTV Kim izjavio da je sinoćni incident, kada je jedna ili više naoružanih osoba pucala na njegovu kuću, politički motivisan.
Ristić: Incident je politički motivisan
Slaviša Ristić (Foto arhiva Kim)

Naime, sinoć nešto posle 22 časova pucano je na kuću kandidata za narodnog poslanika koalicije DSS-Dveri i nekadašnjeg predsednika opštine Zubin Potok, Slaviše Ristića. Incident se dogodio nakon objavljivanja preseka rezultata izbora.

U trenutku napada u kući Ristića bilo je prisutno 12 osoba. Na sreću, u prostoriji na koju je pucano niko od ukućana nije bio prisutan.

„Došao je čovek ili više njih i iz automatskog oružija pucao na kuću kroz prozor. Nekih 15, 16 čaura je tu pronađeno. Ja ne vidim ništa drugo osim ludaka koji su spremni zbog politike krenu na ljude“, rekao je Ristić za RTV Kim.

Za sada motiv napada nije poznat, ali po Ristićevim rečima incident je bio politički motivisan zbog njegovog političkog stava prema sadašnjoj vlasti SNS-a.

„Jedini motiv je politički motiv, zbog mog političkog stava i zalaganja prema ovde prisutnoj vlasti, prema Srpskoj naprednoj stranci. Duboko verujem da je ovo posledica toga i izbora koji su ovde sprovedeni. Neka organi koji su nadležni za to istražuju to a moje duboko uverenje je da stoji politika iza ovoga“, kazao je Ristić.

Incident koji se dogodio sinoć je prijavljen kosovskoj policiji, ali po Ristićevim rečima on nije optimista da će se pronaći odgovorni za sinoćnu pucnjavu.

„Ukoliko naša lista prođe u skupštini Srbije zalagaću se pre svega za slobodu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. On je danas ugrožen, na žalost, ne samo od većinske albanske zajednice na Kosovu i od strane međunarodne zajednice već ugrožen, na žalost, i od sopstvene države “, istakao je Ristić.Ostale vesti

Izrešetan automobil novinara kosovskog portala Reporteri
Novinar kosovskog portala Reporteri Škumbin Kajtazi saopštio je da je napadnut i da je noćas pucano na njegov automobil sa 5 do 6 metaka.
  • 18.10.2020
Hoti smenio direktora Policije Kosova Rašita Ćaljaja
Premijer Kosova Avdulah Hoti smenio je Rašita Ćaljaja sa mesta generalnog direktora Policije Kosova.
  • 16.10.2020
KP: Dva maloletnika osumnjičena za napad na vršnjaka u Plemetini
Policija Kosova identifikovala je danas u Plemetini, kod Obilića, dvojicu učenika OŠ “Sveti Sava” srpske nacionalnosti, osumnjičene za fizički napad na maloletno lice albanske nacionalnosti.
  • 16.10.2020
Gradonačelniku Južne Mitrovice dodeljena policijska zaštita
Osnovno tužilaštvo u Mitrovici saopštilo je danas da je gradonačelniku Južne Mitrovice Agimu Bahtiriju dodeljena policijska zaštita.
  • 16.10.2020
Otac Sava: Sveštenik sa snimka nema veze sa Eparhijom
Večernje novosti juče su objavile snimak na kojem se vidi kako nepoznato svešteno lice skida albansku zastavu sa karaule Košare. Ovaj video je izazvao veliku pažnju i u srpskim i u albanskim medijima, ali i na društvenim mrežama. Iz Eparhije raško-prizrenske poručuju da nemaju ništa sa tim činom.
  • 16.10.2020
Prizrenac iz Nemačke švercovao zlato i satove na Kosovo
Carinici su u saradnji sa policijom 10. oktobra godine na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja, saopštila je danas Uprava carina.
  • 13.10.2020