Vesti
Hronika

Rikalo pušten na kućno lečenje

Jedan od povređenih u napadu kosovske policije na Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ministar u ostavci Nenad Rikalo, pušten je na kućno lečenje posle nekoliko dana provedenih u bolnici i sada se dobro oseća.
Rikalo pušten na kućno lečenje
Nenad Rikalo (Foto arhiva Kim)

"Imam bolove i dalje, ali imam terapiju koju koristim i mogu da kažem da sam sve bolje i bolje", rekao je Rikalo za RTS.

Prema njegovim rečima, informacije koje su stigle nakon događaja u Mitrovici pokazuju da su ozbiljne snage policije bile u južnom delu grada, čekajući neki znak da nastane još veći i ozbiljniji problem.

Smatra da je sve poprimilo ozbiljan međunarodni nivo i da su se uključile sve ozbiljne organizacije koje se bave politikom Balkana.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da policija nije prepoznala Rikala misleći da je neko iz obezbeđenja, ističe da takva izjava može da se tumači različito – i kao nespretna i kao nastavak ponižavanja.

"Sada je bitno da on i sve institucije pokrenu istragu kako je do toga došlo. Jedini način na koji mogu da se operu od kompletnih dešavanja jeste da pokrenu ozbiljnu istragu", istakao je Rikalo.Ostale vesti

Policija uhapsila neke od demonstranata, pendrecima i na devojke

Policija je sinoć ispred Skupštine, kako je objavio KRIK, uhapsila neke od demonstranata koji su nakon što je protest završen, i dalje bili na stepenicama zgrade parlamenta.

  • 12.07.2020
“Vreme prolazi tragovi na duši ostaju večno”
Navršene su 22 godine od početka kidnapovanja Srba iz Retimlja kod Orahovca. Najpre je otet Jugoslav Kostić na imanju "Orvina" 10. jula 1998. godine. Tada je počela tragedija ove porodice. Sedam dana potom, 17. jula je iz Retimlja oteto još 14 Kostića, a stari Anđelкo je ubijen na кućnom pragu.
  • 11.07.2020
Policija razbija demonstracije u Beogradu
Policija je krenula ka demonstrantima nakon što je pristiglo pojačanje. Posle kamenovanja koje je trajalo više desetine minuta na pripadnike policije, oni su krenuli da razbijaju demonstracije u centru Beograda i ispred Skupštine Srbije.
  • 10.07.2020
Neredi u Beogradu, protesti i u drugim gradovima
Ispred Narodne skupštine u Beogradu okupilo se nekoliko hiljada ljudi, a tu je i grupa bliska bišem članu Dveri Srđanu Nogu, javlja reporter N1. Došlo je do incidenata, razbijeni su prozori na Skupštini, novinarima nije dozvoljeno da snimaju u blizini parlamenta.
  • 10.07.2020
Tači u ponedeljak u Hagu
Predsednik Кosova Hašim Tači će u ponedeljak otputovati u Hag. Poziv na razgovor usledio je nešto manje od 20 dana od obelodanjivanja još uvek nepotvrđene optužnice protiv njega i Кadrija Veseljija za ratne zločine, zločine protiv čovečnosti, progone, maltretiranja i ubistva skoro 100 ljudi.
  • 08.07.2020
Nakon protesta u Beogradu 20 povređenih, policija oko skupštine
Trinaest policajaca i sedam civila povređeno je tokom protesta posle najave ponovnog uvođenja policijskog sata u Beogradu u pokušaju da se zaustavi dalje širenje koronavirusa.
  • 08.07.2020