Vesti
Hronika

Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću

Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

„Informacija koja je objavljena dana 13.4.2020. godine u štampanom izdanju dnevnih novina „Nova“, broj 243, II godina, na strani 10, u članku sa naslovom: „Bogdanović svedoči u tužilaštvu o ubistvo Ivanovića“ i “Ako me ubiju, kamere sigurno neće raditi“,u delu vesti gde se daju informacije o Lainović Ljubomiru, sa tekstom: "Bogdanović je, podsetimo, tvrdio da je ubistvo Ivanovića naručio Zvonko Veselinović, organizovao Milan Radoičić, a da ga je počinio Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, a koji se danas nalazi na spisku nestalih osoba i navodnih žrtava klana Belivuk-Miljković.. nije tačna i proverena.

Ljubomir Lainović nije utvrđen kao organizator, naručilac ili izvršilac ubistva Olivera Ivanovića, u zakonito sprovedenom krivičnom postupku. Informacija je preneta bez proveravanja njenih izvora i drugih dokaza, kao i bez kontaktiranja porodice Lainović radi davanja komentara. O utvrđivanju krivične odgovornosti lica koja su odgovorna za navedeno ubistvo odlučuje sud", navodi se u reagovanju advokata porodice Lainović.Ostale vesti

MUP: Navodi Rade Trajković lažni
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ističe da su potpuno lažni navodi koje je Rada Trajković iznela na svom Tviter profilu na račun postupanja policije prema njoj na Aerodromu "Nikola Tesla", kao i navodi o zabrani izlaska iz zemlje, saopšteno je iz MUP.
  • 24.06.2022
Trajkovićeva posle tri sata puštena kući
Predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova Rada Trajković izjavila je FoNetu da je posle tri sata zadržavanja na aerodromu "Nikola Tesla" puštena kući i da su joj policajci preneli da se 27. juna javi u Treći opštinski sud u Beogradu.
  • 24.06.2022
Rada Trajković zadržana na beogradskom aerodromu
Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković objavila je na Tviteru da je zadržana danas na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu od strane pogranične policije.
  • 24.06.2022
Niče nova građevina nedaleko od Gazimestana
Na oko 150 metara od ulaska u spomen kompleks na Gazimestanu u toku su građevinski radovi. Sa leve stane pristupnog puta je nasuta i betonirana podloga, a gradilište nije označeno imenom investitora, niti izvođača radova.
  • 24.06.2022
Muškarac i žena s Kosova planirali teroristički napad u Italiji
Italijanska policija uhapsila je muškarca i ženu, poreklom s Kosova, nakon što su optuženi da su planirali teroristički napad u ime ISIS.
  • 24.06.2022
Mitrovica: Bačena ručna granata na zgradu Elektrodistribucije
Ručna granata bačena je sinoć u krugu Elektrodistribucije u Kosovskoj Mitrovici, usled čega je oštećeno više službenih vozila, visokonaponski kabl i spoljni zid objekta. Povređenih nije bilo, potvrdio je za Radio Kontakt Plus, portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.
  • 24.06.2022