Vesti
Hronika

Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću

Porodica nestalog Ljubomira Lainovića, koga je Boban Bogdanović u intervjuu za KRIK optužio za ubistvo kosovskog političara Olivera Ivanovića, oglasila se za portal Nova.rs i list "Nova" povodom pomenutih navoda, tvrdeći da oni nisu istiniti.
Reagovala porodica Ljubomira Lainovića povodom navoda Bogdanovića o Ivanoviću
Mesto ubistva Olivera Ivanovića (Foto arhiva Kim)

„Informacija koja je objavljena dana 13.4.2020. godine u štampanom izdanju dnevnih novina „Nova“, broj 243, II godina, na strani 10, u članku sa naslovom: „Bogdanović svedoči u tužilaštvu o ubistvo Ivanovića“ i “Ako me ubiju, kamere sigurno neće raditi“,u delu vesti gde se daju informacije o Lainović Ljubomiru, sa tekstom: "Bogdanović je, podsetimo, tvrdio da je ubistvo Ivanovića naručio Zvonko Veselinović, organizovao Milan Radoičić, a da ga je počinio Ljubomir Lainović, sin ubijenog kriminalca Branislava Lainovića Dugog, a koji se danas nalazi na spisku nestalih osoba i navodnih žrtava klana Belivuk-Miljković.. nije tačna i proverena.

Ljubomir Lainović nije utvrđen kao organizator, naručilac ili izvršilac ubistva Olivera Ivanovića, u zakonito sprovedenom krivičnom postupku. Informacija je preneta bez proveravanja njenih izvora i drugih dokaza, kao i bez kontaktiranja porodice Lainović radi davanja komentara. O utvrđivanju krivične odgovornosti lica koja su odgovorna za navedeno ubistvo odlučuje sud", navodi se u reagovanju advokata porodice Lainović.Ostale vesti

Fizički napad u severnom delu Mitrovice, povređene dve osobe

U severnom delu Mitrovice dogodio se fizički napad u kojem su povređene dve osobe, saopšteno je iz Kosovske policije.

  • 29.11.2022
Saobraćajna nesreća u Gračanici
U Gračanici kod kružnog toka dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali autobus i automobil. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj.
  • 26.11.2022
Preminuo Saša Zalepugin
Poznati televizijski voditelj, novinar i urednik Aleksandar Saša Zalepugin i autor kultne emisije "Nedjeljom popodne", preminuo je u Zagrebu u 91. godini, javljaju zagrebački mediji.
  • 26.11.2022
Uroševac: Uhapšen zbog silovanja maloletnice
Još jedan slučaj silovanja zabeležen je na Kosovu, ovoga puta u Uroševcu.
  • 26.11.2022
Ukinut pritvor medicinskim sestrama koje su maltretirale štićenicu doma za stare u Peći
Medicinskim sestrama uhapšenim zbog napada na štićenicu doma za stare u Peći početkom ovog meseca, kosovski Vrhovni sud ukinuo je meru pritvora.
  • 25.11.2022
Merdare: Zaplenjeno više od pola tone suvog mesa
Carinici su na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi među prtljagom jednog autobusa na liniji iz Prizrena ka Nemačkoj, saopštila je Uprava carina.
  • 24.11.2022