Vesti
Hronika

Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca

U noći između subote i nedelje polomljeno je staklo na vratima prodavnice vlasnika Blagoja Radića u Orahovcu.
Razbijeno staklo na radnji Blagoja Radića iz Orahovca
Razbijeno staklo na vratima radnje Blagoja Radića u Orahovcu (Foto Radio Goraždevac)

Staklo je razbijeno, kako vlasnik pretpostavlja, nekim čvrstim predmetom izbliza koji je počinilac verovatno poneo sa sobom jer u prodavnici, osim stakla na sve strane, nije bilo ni kamena ni bilo čega drugog.

Prodavnica se nalazi na pedesetak metara od crkve u Orahovcu.

Inače, u poslednja dva dana se radi ulica ispred crkve, skinuta je sva kocka, pa je počinilac verovatno išao pešice, budući da je za vozila je ulica zatvorena. Svetlo je u dvorištu porodice Radić, u čijem je sastavu prodavnica, bilo upaljeno do 2.30.

Iz radnje nije ništa odneto, što govori da nije staklo razbijeno radi pljačke već radi zastrašivanja, smatra Radić.

Pre nekoliko godina je u istu radnju provaljeno. Tada je iz nje odnet sitan novac iz kase i nekoliko boksova cigareta. Ni taj, ni ovaj slučaj nisu prijavljeni policiji.Ostale vesti

Haradinajev veštak: Objavljivanje podataka o svedocima protiv OVK zabrinjavajuće
U nastavku haškog procesa Nasimu Haradinaju, veštak odbrane Robert Rid je izjavio da je objavljivanje podataka o svedocima protiv OVK na Kosovu, za koje je Haradinaj optužen, "vrlo, vrlo zabrinjavajuće".
  • 28.01.2022
’’Sigurna sam da bi Oliver danas gostovao na Pinku i bio na Srpskoj listi’’
Milena Popović, poslanica SNS u Skupštini Srbije i nevenčana supruga ubijenog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, u jednoj emisiji na Jutjubu, na pitanje, kako je moguće da gostuje na televiziji Pink, na kojoj je prikazivan spot koji je targetirao pokojnog Ivanovića, kaže da se vodila time "da bi u ovom trenutku on sigurno gostovao na televiziji Pink".
  • 28.01.2022
Preminuo Aki Rahimovski
Pevač grupe Parni Valjak Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini.
  • 22.01.2022
Štrpce: Arsenijević i Vasiljević privedeni. Hteli da saznaju više o Ski centru?
Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ iz Kosovske Mitrovice i Danijel Vasiljević iz GI „Sloboda Štrpce“, privedeni su od strane Policije Kosova nakon što su, kako navode za RTV Kim, "mirnim putem došli u Opštinu Štrpce da gradonačelniku te lokalne samouprave, Daliboru Jevtiću postave par pitanja u vezi sa privatizacijom Ski centra Brezovica". Iz ove opštine kažu da su u zgradu ušli bez dozvole i su neovlašćeno snimali ispred kabineta predsednika.
  • 21.01.2022
Šesnaest godina od smrti Rugove. Osmani: Čovek koji je stvorio nezavisno Kosovo
Navršava se 16 godina od smrti Ibrahima Rugove, osnivača i predsednika Demokratskog saveza a potom i predsednika Kosova.
  • 21.01.2022
Požar uništio kuću povratnika
U porodičnoj kući povratnika Radovana Džolića u Tučepu kod Osojana tokom noći izbio je požar koji je napravio veliku materijalnu štetu. Uzrok požara prema rečima Džolića su bojler i instalacija u kupatilu. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obećao je saniranje pričinjene štete.
  • 20.01.2022