Vesti
Hronika

Rašić: Uzrok incidenta tražiti i u neodgovornim izjavama pojednih političara

Predsednik PDS-a Nenad Rašić, čiji je sin Nikola juče teže povređen u tuči u Lapljem Selu, kazao je na konferenciji za novinare da je kontaktirao Tužilaštvo i zatražio da se „kao mogući uzrok incidenta navedu i izjave određenih političara koje su prethodile događaju".
Rašić: Uzrok incidenta tražiti i u neodgovornim izjavama pojednih političara
Nenad Rašić sa konferencije (Foto Kim)

Rašić je kazao ne želi da prejudicira istragu jer je u toku, ali je istakao da je moguće da su pojedini političari, neodgovornim izjavama, doprineli svemu.

„Danas sam iz tog razloga kontaktirao Tužilaštvo da kao moguć uzrok incidenta koji se desio juče navedem i izjave određenih političara. Kao što je recimo izjava Dalibora Jevtića koji je više puta pisao, a to sam jutros saznao, na način koji je mogao da aludira da smo mi izopšteni, etiketirani, i nedovoljno dobri predstavnici“.

Rašić je pred novinarima kazao da je njegovog sina, koji je bio sa svojim drugarima, napala grupa mladića ispred škole u Lapljem Selu. Tvrdi da su ga udarali rukama i različitim predmetima.

„Tako je moj sin bio direktno napadnut metalnom šipkom koja se obmotava oko ruke, i time su mu nanete povrede u vidu rasečene gornje usne, unutršanjih nepca, izbijena su mu tri zuba. Imao je obilno krvarenje još u amubalnti u Gračanici, posle sam ga ja vozio i do Prištine i Lapljeg sela“, kazao je Rašić i naglasio da je napad potvrdilo i više svedoka.

Tuči su, ističe Rašić, prethodile objave na društvenim mrežama što ga, kaže, navodi na pomisao da je sve organizovano. On međutim, nije želeo da kaže ime mladića koji je pisao te objave i vređao njegovog sina.

Naglasio je i da je od strane srpskih političkih predstavnika vidljiva negativna energija usmerena prema građanima i njemu lično. 

„Želeo bih da pozovem sve, bez obzira iz koje političke opcije dolaze, da li se slažemo ili ne, da se uzdrže i da prestanu sa odvajanjem i etiketiranjem. To, pokazalo se juče, može imati teške posledice. Ne samo zbog mog sina, već zbog svih naših sinova i kćeri, da takve stvari prestanu. Politički možemo da se ne razumemo, da se ne slažemo, da se ne poštujemo, ali porodica je svakome od nas na prvom mestu. Neka ja budem vaša meta, ne treba da budu ničija deca“, naveo je Rašić.

Kaže da od nadležnih organa očekuje skoro rešavanje slučaja.

„Ne samo zbog mog sina Nikole koji je platio najveću cenu, nego zbog sve dece da se ovakve stvari više ne dešavaju“.

Na tvrdnje da je pretio ocu jednog od privednih mladića Slaviši Ristiću, Rašić kaže: 

„Bio sam i razgovarao sa njegovim ocem i mislim da bi bili fer da to kažu. Ne da nije bilo pretnji, već sam čak bio vrlo uljudan, što je u tom trenutku bilo teško. Mislim da je stvarno degutantno da kažu da sam pretio. Nije korektno, nije fer. To nije tačno“.

Rašić je kazao da ga ovaj događaj neće sprečiti da se i dalje bavi politikom iako je, kako ističe, o tome sinoć razmišljao.

 Ostale vesti

I večeras protestovali vršnjaci privedenih mladića
Veliki broj omladinaca okupio se i večeras ispred policijske stanice u centru Gračanice u znak protesta zbog pritvaranja sedmorice omladinaca koji su učestvovali u tuči u Lapljem Selu.
  • 27.02.2021
Gračanica: Manji skup ispred policijske stanice
I večeras se manji broj građana, uglavnom mlađih, samoinicijativno okupio ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružio podršku sedmorici privedenih dečaka zbog tuče u Lapljem Selu.
  • 26.02.2021
KP: 701 novčana kazna zbog nepoštovanja mera
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 26.02.2021
Gračanica: Protest uprkos zabrani policije

Iako skup nije dozvoljen, jer je prema rečima Policije Kosova potrebno da se prijavi 48 sati unapred, više od sto građana okupilo se večeras ispred policijske stanice u Gračanici kako bi pružili podršku sedmorici pritvorenih momaka. Skup je završen oko 19:00 časova.

  • 25.02.2021
Policija će uručivati prijave organizatorima protesta u Gračanici
Nadležni u Policijskoj stanici u Gračanici najavili su prijave protiv organizatora protesta u centru Gračanice juče i danas. Oni su apelovali na profesore i roditelje učenika da ukažu učenicima na moguće posledice na nepoštovanje epidemioloških mera.
  • 25.02.2021
Zbog nepoštovanja antikovid mera 814 novčanih kazni
Policija Kosova nastavlja da izriče kazne građanima koji ne poštuju propisane mere tokom pandemije kovidom-19.
  • 25.02.2021