Vesti
Hronika

Ranilug: Oslobođen Vitomir Ilić

Vitomir Ilić (58) iz Korminjana kod Raniluga, kojeg je Kosovska policija privela na informativni razgovor u Gnjilanu, danas je pušten na slobodu.
Ranilug: Oslobođen Vitomir Ilić
Vitomir Ilić (Foto Puls)

Protiv Ilića se ne vodi nikakav postupak, potvrdio je za RTV Puls njegov advokat, Vasilije Arsić.

Vitomir Ilić, inače penzionisani pripadnik MUP-a Srbije, sumnjičio se da je tokom oružanih sukoba na Kosovu učestovao u intervenciji srpske policije u selu Žegovce u opštini Gnjilane.

Međutim, tokom saslušanja, utvrđeno je da se u to vreme Ilić nalazio van Gnjilana, u drugom delu Kosova. Ove navode je policiji potvrdio i Radomir Antić iz Paralova, koji je priveden prošle nedelje, javlja takođe Puls.Ostale vesti

Prerana smrt dobrog i pravednog čoveka
Veliki broj prijatelja i nekadašnjih učenika oprašta se od profesora Živorada Lazića putem društvenih mreža. Aleksandar Đikić je u izjavi za RTV Kim kazao da je danas preminuo jedan od najboljih. Budimir Ničić ističe da su preranom smrću Lazića izgubili njegovi učenici i škola, ali i meštani centralnog Kosova.
  • 28.05.2020
Dve decenije od  zločina u Cernici
Danas se navršava 20 godina od terorističkog napada na selo Cernica kod Gnjilana kada je ubijen četvorogodišnji Miloš Petrović sa još dvojicom starijih meštana, a napadači i ubice nikada nisu pronađeni.
  • 28.05.2020
Preminuo profesor Điđa
Posle kraće bolesti, u bolnici u Beogradu, danas je preminuo profesor prava i potpredsednik Srpskog naciolanog foruma (SNF) Živorad Lazić Điđa (59).
  • 28.05.2020
Napadnut povratnik u Drenovcu
Miodrag Stašić iz Drenovca kod Kline zadobio je povrede nakon napada nekoliko albanskih čobana na njegovom imanju.
  • 27.05.2020
Kamenovana kuća povratnika u Ljuboždi
Nepoznate osobe kamenovale su kasno sinoć kuću povratnika Žarka Zarića u selu Ljubožda kod Istoka.
  • 27.05.2020
Jevtić: Albanci sekirom napali povratnika kod Kline
Povratnika Đorđija Đorovića u selu Drenovčić kod Kline, sekirom su napali Albanci, naveo je instagram profilu vršilac dužnosti kosovskog ministra za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
  • 26.05.2020